Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Polacy polubią grecką kuchnię?

Taką nadzieję mają właściciele sieci restauracji Panteon, którzy planują otworzenie w Polsce co najmniej kilku restauracji.

Nowotworzone lokale będą serwować dania kuchni greckiej w wydaniu fast food. Podstawą menu będzie gyros wieprzowy z ryżem frytkami i sosem tzatziki. Ceny dań będą wahały się od 9.90 zł za pitę z mięsem wieprzowym lub kurczakiem z cebulką pomidorami i sosem tzatziki do 16.90 zł za Suvlaki (szaszłyki z kurczaka lub wieprzowiny podawane z ryżem, frytkami i sosem tzatziki).

Pomysł na lokale oparte o kuchnie grecką powstał na bazie doświadczeń Tomasz a Tokarczyka, jednego z współwłaścicieli Panteonu, współpracującego z kucharzem, który przez 10 lat zdobywał doświadczenia kulinarne w Grecji.

Restauracje Panteon nie będą pierwszymi lokalami, otwieranymi przez Tomasza Tokarczyka. Prowadzi on ju restauracje Fajita w Arkadii. Lokal serwuje dania kuchni tex-mex, czyli potrawy z teksańskim lub meksykańskim rodowodem.

Szacuje się, że koszt otwarcia jednego lokalu marki Panteon w centrum handlowym będzie inwestycją rzędu 350 000 zł.





Tagi:

Najnowsze:
Bułgarscy restauratorzy naciągali turystów?
Pracownicy McDonalds strajkują
Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie
Ostatni dzwonek na zgłoszenia do Weekendu za pół ceny
Sphinx wprowadza aplikację mobilną
AmRest przejmuje restauracje w Niemczech
Klient restauracji zapłaci za negatywny komentarz?
Restauracje dostaną pieniądze za rezygnację z przyjmowania gotówki
Pierwsze food trucki przyjechały pod Tatry
Mc Donalds wprowadza nową opcję dla klientów
Pożar karczmy w Małopolsce
Ile płacą w Polsce piwowarzy tytułem akcyzy?
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce
Sfinks Polska planuje nowy program motywacyjny
KFC zmienia model działania lokali
Klienci restauracji nie rozpoznają paragonów?
AmRest wchodzi na rynek francuski
Sieć fast food wchodzi na polski rynek
Wenecja walczy z jedzeniem na wynos
 
Starsze aktualności:
Wrocław: zniżki na otwarcie terminalu
Konkurs Młody Kreator Sztuki Kulinarnej
Gdzie dobrze zjeść?
Verismo: Starbucks będzie sprzedawać ekspresy
Polacy jedzą frytki, bo nie mają pieniędzy
Włosi nadal uwielbiają pizzę
Bestsellery deserowe
Kolekcja Kibica w restauracjach Sphinx
AmRest: 100 nowych restauracji
Niemiecka branża hotelarska: brak rąk do pracy
Euro 2012 - Adam Gessler zagląda do kuchni
Sopot: Weronika Marczuk otwiera restaurację
Targi turystyczne Na Styku Kultur już dziś!
Zawód recepcjonisty przejdzie do lamusa?
Zdradzamy tajemnice najszczęśliwszych Polaków
Restauracja parodiuje reklamę z Beckhamem
Coffeeheaven kawiarnią roku
Kolekcja Kibica w restauracjach Sphinx
Polskie Jadło zmienia strategię
Na czym zarabiają pizzerie...

Zgłoś problem z tą stroną »


Bułgarscy restauratorzy naciągali turystów?
Pracownicy McDonalds strajkują
Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie
Ostatni dzwonek na zgłoszenia do Weekendu za pół ceny
Sphinx wprowadza aplikację mobilną

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij