Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Białystok: podczas targów odbędzie się pierwsza edycja Festiwalu Kuchni Podlaskiej

Podczas Podlaskich Targów Turystycznych w Białymstoku odbędzie się I Festiwal Kuchni Podlaskiej. Na pierwszą edycję Festiwalu serdecznie zaprasza Podlaska Regionalna Organizacja Turystyczna wraz z Oddziałem Podlaskim Polskiej Izby Turystyki.

Targi Turystyczne odbędą się w dniach 14-16 marca 2008 roku przy ulicy Świerkowej 20A.

W konkursie wezmą udział profesjonalni kucharze zatrudnieni w województwie podlaskim oraz amatorzy z podlaskiego nie związani profesjonalnie z gastronomią.

Profesjonalni kucharze przygotują na scenie, na oczach gości, prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej na bazie schabu z dzika, owoców leśnych, sera korycińskiego. Dania będą oceniane przez jury techniczne składające się z trzech szefów kuchni: Kurta Schellera, Jerzego Pasikowskiego i Dariusza Strucińskiego oraz przez trzyosobowe jury degustacyjne. Amatorzy wyeksponują własne najlepsze wyroby i zorganizują degustację.

I Festiwal Kuchni Podlaskiej ma wypromować regionalną kuchnię podlaską oraz zaprezentować wielokulturowość Polski północno-wschodniej, znajdującą swe odbicie w kuchni regionu Podlasia.

Imprezę poprowadzi koneser kuchni - Pan Theofilos Vafidis. Władze podlaskiego mówią, iż Festiwal Kuchni Podlaskiej będzie imprezą cykliczną towarzysząca Targom Turystycznym.




Tagi:

Najnowsze:
Szef Roku Żółtego Przewodnika Gault&Millau szkolił laureatów Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016
Polskie browary wśród najlepszych na świecie
Polska Rada Winiarstwa ustaliła priorytety na rok 2017
Zmieniają się preferencje Polaków w spożyciu alkoholu
McDonalds sprzedaje udziały na rynku chińskim
Rynek usług cateringowych dynamicznie rośnie
Sfinks Polska przejmie sieć pizzerii
Jakie świąteczne przysmaki jadają Chorwaci?
Wyrok w sprawie karmienia piersią w restauracji
Jak reklamowały się browary w trzecim kwartale
Sfinks negocjuje przejęcie sieci pizzerii
Znamy zwycięzców krajowych Mistrzostw Młodych Kucharzy
Ile zarobił Sfinks Polska w trzech kwartałach?
Praca w nadgodzinach - kto ma zbierać dowody?
Nowa sieć kawiarni wchodzi na polski rynek
Martini Polska nowym Członkiem ZP PRW
PSPD: Browary kraftowe zwiększą udział w rynku
Jak reklamują się browary?
Jakie wyniki zanotował AmRest?
Na co klienci zwracają uwagę przy wyborze restauracji?
 
Starsze aktualności:
McDonalds: tymczasowa restauracja
Drive - Thru Starbucks, czyli kawa dla zmotoryzowanych
Preferencje piwoszy
McDonalds zamyka restauracje
Hamburger z robalem
Niebieskie menu w Warszawie
Zamów pizzę przez iPhone`a
Niemcy drugą potęgą kulinarną w Europie
Czytelnicy Warsaw Insider ocenili stolicę
Wielki Finał Independent Flair League już w sobotę
Amrest wprowadza karty podarunkowe typu pre-paid
Nielegalna działalność byłego prezesa AmRest
Więcej lokali KFC i Pizza Hut
Kuchnia Polska na francuskich salonach
Degustacja wina w Czechach
Sphinx dostał Godło Jakości Obsługi
Mex Polska sprzedał akcje za 10 mln
Da Grasso zaprasza na weekend amerykański do Łodzi
Polacy chcą jeść nie tylko smacznie, ale i zdrowo
Krakowscy kelnerzy też pobiegną

Zgłoś problem z tą stroną »


Szef Roku Żółtego Przewodnika Gault&Millau szkolił laureatów Mistrzostw Młodych Kucharzy 2016
Polskie browary wśród najlepszych na świecie
Polska Rada Winiarstwa ustaliła priorytety na rok 2017
Zmieniają się preferencje Polaków w spożyciu alkoholu
McDonalds sprzedaje udziały na rynku chińskim

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij