Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Białystok: podczas targów odbędzie się pierwsza edycja Festiwalu Kuchni Podlaskiej

Podczas Podlaskich Targów Turystycznych w Białymstoku odbędzie się I Festiwal Kuchni Podlaskiej. Na pierwszą edycję Festiwalu serdecznie zaprasza Podlaska Regionalna Organizacja Turystyczna wraz z Oddziałem Podlaskim Polskiej Izby Turystyki.

Targi Turystyczne odbędą się w dniach 14-16 marca 2008 roku przy ulicy Świerkowej 20A.

W konkursie wezmą udział profesjonalni kucharze zatrudnieni w województwie podlaskim oraz amatorzy z podlaskiego nie związani profesjonalnie z gastronomią.

Profesjonalni kucharze przygotują na scenie, na oczach gości, prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej na bazie schabu z dzika, owoców leśnych, sera korycińskiego. Dania będą oceniane przez jury techniczne składające się z trzech szefów kuchni: Kurta Schellera, Jerzego Pasikowskiego i Dariusza Strucińskiego oraz przez trzyosobowe jury degustacyjne. Amatorzy wyeksponują własne najlepsze wyroby i zorganizują degustację.

I Festiwal Kuchni Podlaskiej ma wypromować regionalną kuchnię podlaską oraz zaprezentować wielokulturowość Polski północno-wschodniej, znajdującą swe odbicie w kuchni regionu Podlasia.

Imprezę poprowadzi koneser kuchni - Pan Theofilos Vafidis. Władze podlaskiego mówią, iż Festiwal Kuchni Podlaskiej będzie imprezą cykliczną towarzysząca Targom Turystycznym.




Tagi:

Najnowsze:
Gorąca kawa na wynos
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Savoir-vivre w francuskich McDonalds
Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu chce złagodzenia zakazu handlu w niedziele
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce
Gastronomiczny festiwal w Sandomierzu
Sfinks Polska planuje nowy program motywacyjny
KFC zmienia model działania lokali
Klienci restauracji nie rozpoznają paragonów?
AmRest wchodzi na rynek francuski
Sieć fast food wchodzi na polski rynek
Wenecja walczy z jedzeniem na wynos
Food trucki zagoszczą pod Tatrami
Firmy cateringowe w okresie świątecznym zarabiają coraz więcej
Sfinks Polska ujawnia nową strategię
Konferencja poświęcona wyzwaniom stojącym przed gastronomią
Wyrok po Kuchennych rewolucjach
Polskie browary wśród najlepszych na świecie
Polska Rada Winiarstwa ustaliła priorytety na rok 2017
Zmieniają się preferencje Polaków w spożyciu alkoholu
 
Starsze aktualności:
AmRest: 100 nowych restauracji
Niemiecka branża hotelarska: brak rąk do pracy
Euro 2012 - Adam Gessler zagląda do kuchni
Sopot: Weronika Marczuk otwiera restaurację
Targi turystyczne Na Styku Kultur już dziś!
Zawód recepcjonisty przejdzie do lamusa?
Zdradzamy tajemnice najszczęśliwszych Polaków
Restauracja parodiuje reklamę z Beckhamem
Coffeeheaven kawiarnią roku
Kolekcja Kibica w restauracjach Sphinx
Polskie Jadło zmienia strategię
Na czym zarabiają pizzerie...
Mróz psuje smak piwa
Głodny i zapracowany? Odwiedź restaurację online
Do restauracji w samych majtkach...
Olsztyn: spłonęły dwie restauracje
McDonalds: tymczasowa restauracja
Drive - Thru Starbucks, czyli kawa dla zmotoryzowanych
Preferencje piwoszy
McDonalds zamyka restauracje

Zgłoś problem z tą stroną »


Gorąca kawa na wynos
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Savoir-vivre w francuskich McDonalds
Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu chce złagodzenia zakazu handlu w niedziele
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij