Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Znamy zwycięzców jednego z najważniejszych konkursów barmańskich!

4 grudnia w Warszawie odbyły się finałowe rozgrywki Independent Flair League. Konkurs zalicza się do Grand Slam federacji World Flair Association - cyklu największych imprez barmańskich na świecie.

W eliminacjach wystartowało ponad 20 zawodników.

Do wieczornego finału zakwalifikowała się najlepsza jedenastka barmanów, w tym jeden junior. W ciągu 6 minut zawodnicy mieli przygotować dwa drinki - własną kompozycję z obowiązkowym wykorzystaniem wybranego rodzaju wermutu Martini oraz napoju Schweppes, Bacardi Red Bull, a także ciekawą prezentację piwa Carlsberg.

Zawodnicy byli oceniani pod kątem stylu, stopnia trudności ewolucji, płynności tricków, aktorstwa, rytmiki oraz opanowania. Jeśli doszło do upadku, rozlania czy rozbicia przyznawano punkty karne.

Pierwsze miejsce i 4000 euro zdobył Danilo Oribe z Urugwaju, reprezentant Kahuna Flair Team w Kahunaville Flair Bar Treasure Island Hotel and Casino w Las Vegas w USA. Na drugiej pozycji uplasował się Tom Dyer z Wielkiej Brytanii (1500 Euro) oraz Bruno Vanzan z Włoch (1000 Euro). Kolejne miejsca zdobyli: Marek Posłuszny (Polska), Tomek Małek (Polska), Gianluigi Bosco (Francja), Marcin Cebula (Polska), Alexey Balashov (Rosja), Maciej Chojara (Polska) oraz Ivars Rutkovskis (Łotwa). Tom Dyer zdobył nagrodę w wysokości 400- zł. za najlepszą prezentację napoju Schweppes. Dariusz Owczarek okazał się najlepszym juniorem. Wszyscy uczestnicy otrzymali również zestawy barmańskie, które zostały ufundowane przez firmę APS Glass & Bar Supply.

Dzień wcześniej rozegrano w Międzynarodowej Szkole Barmanów konkurs juniorów i Sommelierów. Pierwsze miejsce w kategorii Speed Flair zajął Grzegorz Matuszak z Poznania, a w kategorii Free Pouring - ex aequo Kacper Michowski oraz Natalia Marosek.




Tagi:

Najnowsze:
Wino to nie alkohol?
Jakie szkolenia odbędą się na Targach WorldHotel i EuroGastro?
Z jakim wynikiem rok zakończyła grupa Sfinks Polska?
Konferencja poświęcona wyzwaniom stojącym przed gastronomią
Restauracje będą szkolić personel jak obsługiwać osoby niewidome?
Grupa AmRest wykupi 42 restauracje we Francji
Wyrok po Kuchennych rewolucjach
Polskie browary wśród najlepszych na świecie
Polska Rada Winiarstwa ustaliła priorytety na rok 2017
Zmieniają się preferencje Polaków w spożyciu alkoholu
McDonalds sprzedaje udziały na rynku chińskim
Rynek usług cateringowych dynamicznie rośnie
Sfinks Polska przejmie sieć pizzerii
Jakie świąteczne przysmaki jadają Chorwaci?
Wyrok w sprawie karmienia piersią w restauracji
Jak reklamowały się browary w trzecim kwartale
Sfinks negocjuje przejęcie sieci pizzerii
Znamy zwycięzców krajowych Mistrzostw Młodych Kucharzy
Ile zarobił Sfinks Polska w trzech kwartałach?
Praca w nadgodzinach - kto ma zbierać dowody?
 
Starsze aktualności:
Polskie Jadło zmienia strategię
Na czym zarabiają pizzerie...
Mróz psuje smak piwa
Głodny i zapracowany? Odwiedź restaurację online
Do restauracji w samych majtkach...
Olsztyn: spłonęły dwie restauracje
McDonalds: tymczasowa restauracja
Drive - Thru Starbucks, czyli kawa dla zmotoryzowanych
Preferencje piwoszy
McDonalds zamyka restauracje
Hamburger z robalem
Niebieskie menu w Warszawie
Zamów pizzę przez iPhone`a
Niemcy drugą potęgą kulinarną w Europie
Czytelnicy Warsaw Insider ocenili stolicę
Wielki Finał Independent Flair League już w sobotę
Amrest wprowadza karty podarunkowe typu pre-paid
Nielegalna działalność byłego prezesa AmRest
Więcej lokali KFC i Pizza Hut
Kuchnia Polska na francuskich salonach

Zgłoś problem z tą stroną »


Wino to nie alkohol?
Jakie szkolenia odbędą się na Targach WorldHotel i EuroGastro?
Z jakim wynikiem rok zakończyła grupa Sfinks Polska?
Konferencja poświęcona wyzwaniom stojącym przed gastronomią
Restauracje będą szkolić personel jak obsługiwać osoby niewidome?

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij