Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Znamy zwycięzców jednego z najważniejszych konkursów barmańskich!

4 grudnia w Warszawie odbyły się finałowe rozgrywki Independent Flair League. Konkurs zalicza się do Grand Slam federacji World Flair Association - cyklu największych imprez barmańskich na świecie.

W eliminacjach wystartowało ponad 20 zawodników.

Do wieczornego finału zakwalifikowała się najlepsza jedenastka barmanów, w tym jeden junior. W ciągu 6 minut zawodnicy mieli przygotować dwa drinki - własną kompozycję z obowiązkowym wykorzystaniem wybranego rodzaju wermutu Martini oraz napoju Schweppes, Bacardi Red Bull, a także ciekawą prezentację piwa Carlsberg.

Zawodnicy byli oceniani pod kątem stylu, stopnia trudności ewolucji, płynności tricków, aktorstwa, rytmiki oraz opanowania. Jeśli doszło do upadku, rozlania czy rozbicia przyznawano punkty karne.

Pierwsze miejsce i 4000 euro zdobył Danilo Oribe z Urugwaju, reprezentant Kahuna Flair Team w Kahunaville Flair Bar Treasure Island Hotel and Casino w Las Vegas w USA. Na drugiej pozycji uplasował się Tom Dyer z Wielkiej Brytanii (1500 Euro) oraz Bruno Vanzan z Włoch (1000 Euro). Kolejne miejsca zdobyli: Marek Posłuszny (Polska), Tomek Małek (Polska), Gianluigi Bosco (Francja), Marcin Cebula (Polska), Alexey Balashov (Rosja), Maciej Chojara (Polska) oraz Ivars Rutkovskis (Łotwa). Tom Dyer zdobył nagrodę w wysokości 400- zł. za najlepszą prezentację napoju Schweppes. Dariusz Owczarek okazał się najlepszym juniorem. Wszyscy uczestnicy otrzymali również zestawy barmańskie, które zostały ufundowane przez firmę APS Glass & Bar Supply.

Dzień wcześniej rozegrano w Międzynarodowej Szkole Barmanów konkurs juniorów i Sommelierów. Pierwsze miejsce w kategorii Speed Flair zajął Grzegorz Matuszak z Poznania, a w kategorii Free Pouring - ex aequo Kacper Michowski oraz Natalia Marosek.




Tagi:

Najnowsze:
Bułgarscy restauratorzy naciągali turystów?
Pracownicy McDonalds strajkują
Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie
Ostatni dzwonek na zgłoszenia do Weekendu za pół ceny
Sphinx wprowadza aplikację mobilną
AmRest przejmuje restauracje w Niemczech
Klient restauracji zapłaci za negatywny komentarz?
Restauracje dostaną pieniądze za rezygnację z przyjmowania gotówki
Pierwsze food trucki przyjechały pod Tatry
Mc Donalds wprowadza nową opcję dla klientów
Pożar karczmy w Małopolsce
Ile płacą w Polsce piwowarzy tytułem akcyzy?
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce
Sfinks Polska planuje nowy program motywacyjny
KFC zmienia model działania lokali
Klienci restauracji nie rozpoznają paragonów?
AmRest wchodzi na rynek francuski
Sieć fast food wchodzi na polski rynek
Wenecja walczy z jedzeniem na wynos
 
Starsze aktualności:
Wrocław: zniżki na otwarcie terminalu
Konkurs Młody Kreator Sztuki Kulinarnej
Gdzie dobrze zjeść?
Verismo: Starbucks będzie sprzedawać ekspresy
Polacy jedzą frytki, bo nie mają pieniędzy
Włosi nadal uwielbiają pizzę
Bestsellery deserowe
Kolekcja Kibica w restauracjach Sphinx
AmRest: 100 nowych restauracji
Niemiecka branża hotelarska: brak rąk do pracy
Euro 2012 - Adam Gessler zagląda do kuchni
Sopot: Weronika Marczuk otwiera restaurację
Targi turystyczne Na Styku Kultur już dziś!
Zawód recepcjonisty przejdzie do lamusa?
Zdradzamy tajemnice najszczęśliwszych Polaków
Restauracja parodiuje reklamę z Beckhamem
Coffeeheaven kawiarnią roku
Kolekcja Kibica w restauracjach Sphinx
Polskie Jadło zmienia strategię
Na czym zarabiają pizzerie...

Zgłoś problem z tą stroną »


Bułgarscy restauratorzy naciągali turystów?
Pracownicy McDonalds strajkują
Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie
Ostatni dzwonek na zgłoszenia do Weekendu za pół ceny
Sphinx wprowadza aplikację mobilną

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij