Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Znamy zwycięzców jednego z najważniejszych konkursów barmańskich!

4 grudnia w Warszawie odbyły się finałowe rozgrywki Independent Flair League. Konkurs zalicza się do Grand Slam federacji World Flair Association - cyklu największych imprez barmańskich na świecie.

W eliminacjach wystartowało ponad 20 zawodników.

Do wieczornego finału zakwalifikowała się najlepsza jedenastka barmanów, w tym jeden junior. W ciągu 6 minut zawodnicy mieli przygotować dwa drinki - własną kompozycję z obowiązkowym wykorzystaniem wybranego rodzaju wermutu Martini oraz napoju Schweppes, Bacardi Red Bull, a także ciekawą prezentację piwa Carlsberg.

Zawodnicy byli oceniani pod kątem stylu, stopnia trudności ewolucji, płynności tricków, aktorstwa, rytmiki oraz opanowania. Jeśli doszło do upadku, rozlania czy rozbicia przyznawano punkty karne.

Pierwsze miejsce i 4000 euro zdobył Danilo Oribe z Urugwaju, reprezentant Kahuna Flair Team w Kahunaville Flair Bar Treasure Island Hotel and Casino w Las Vegas w USA. Na drugiej pozycji uplasował się Tom Dyer z Wielkiej Brytanii (1500 Euro) oraz Bruno Vanzan z Włoch (1000 Euro). Kolejne miejsca zdobyli: Marek Posłuszny (Polska), Tomek Małek (Polska), Gianluigi Bosco (Francja), Marcin Cebula (Polska), Alexey Balashov (Rosja), Maciej Chojara (Polska) oraz Ivars Rutkovskis (Łotwa). Tom Dyer zdobył nagrodę w wysokości 400- zł. za najlepszą prezentację napoju Schweppes. Dariusz Owczarek okazał się najlepszym juniorem. Wszyscy uczestnicy otrzymali również zestawy barmańskie, które zostały ufundowane przez firmę APS Glass & Bar Supply.

Dzień wcześniej rozegrano w Międzynarodowej Szkole Barmanów konkurs juniorów i Sommelierów. Pierwsze miejsce w kategorii Speed Flair zajął Grzegorz Matuszak z Poznania, a w kategorii Free Pouring - ex aequo Kacper Michowski oraz Natalia Marosek.




Tagi:

Najnowsze:
Nowa restauracja w Olsztynie
Bary fast food zapłacą wyższy podatek VAT?
Wytypowane najlepsze stołeczne bary z ulicznym jedzeniem
Lavazza będzie współpracować z liniami Alitalia
Pracownicy warszawskiego lokalu strajkują
Znamy laureatów konkursu The World`s 50 Best Restaurants
Groźny incydent w sopockiej restauracji
Sphinx otworzył nową restaurację w Sopocie
Restaurator przyczynił się do śmierci klienta
Browary zmniejszają aktywność reklamową
Cydr zyskuje dużą popularność na polskim rynku
Expo Mazury gospodarzem`Mazury HoReCa festiwal smaków`
Burger King chce inwestować w Polsce
Sphinx otwiera lokal na wrocławskim dworcu
Przed nami 20. edycja Targów EuroGastro
Costa Coffee otwiera pierwszy lokal w Białymstoku
Krajowy rynek zamówień gotowych posiłków przez internet dynamicznie wzrasta
Zabrze gospodarzem VIII Międzynarodowych Targów Turystyki Przemysłowej
Starbucks wejdzie na włoski rynek
Costa Coffee otwiera nową kawiarnię we Wrocławiu
 
Starsze aktualności:
Nowy program lojalnościowy w kawiarniach coffeeheaven
Dziwny włamywacz
Wielka Brytania walczy z otyłością
Nie wszystkie lokale przejmują się zakazem palenia
Festiwal wina na Maderze
Restauracja na wodzie zaprasza na pokład
Dominium Pizza liczy zysk ze sprzedaży online
Hotele Scandic organizują konferencje w zgodzie z naturą
Gastronomia na obcasach
Kulinarny Puchar Polski na Gastro Trendy 2011
Przed branżą turystyczną rozciąga się optymistyczna perspektywa?
Kolejny Małpi Biznes w Warszawie
Jedzenie online coraz popularniejsze
Kucharze dla dzieci w Afryce
Festiwal Oceanów w Lizbonie
Bary i restauracje nie są uczciwe wobec swoich klientów?
Francuski McDonald`s wprowadza śniadania nad Sekwaną
Konkurs "Najlepszy Produkt Ziemi Tarnowskiej" rozstrzygnięty
Piwne ogródki - owocny letni interes?
Sommelier na wagę złota

Zgłoś problem z tą stroną »


 Archiwum 2012 

Nowa restauracja w Olsztynie
Bary fast food zapłacą wyższy podatek VAT?
Wytypowane najlepsze stołeczne bary z ulicznym jedzeniem
Lavazza będzie współpracować z liniami Alitalia
Pracownicy warszawskiego lokalu strajkują

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij