Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Nowa karta win w Jazz Bistro Group

Sieć restauracji Jazz Bistro Group wraz z dystrybutorem, Piwnicą Wybornych Win rozpoczyna pilotażowy projekt sprzedaży najlepszych gatunków win w atrakcyjnych cenach. Nowa karta win obowiązuje we wszystkich restauracjach sieci już od 1 października br.

- Poprzez wprowadzenie nowej karty win pragniemy zapoczątkować w Polsce europejski trend, a zarazem kulturę picia wina nie tylko w domach, ale także i przede wszystkim w restauracjach. Chcemy, aby restauracje Jazz Bistro stały się krainą winem płynącą, gdzie ludzie będą spędzać wieczory w miłej atmosferze, przy świetnej muzyce, w ciekawych wnętrzach, a co najważniejsze, przy najlepszych gatunkach win, których ceny zbliżyliśmy do tych, jakie nasi klienci musieliby zapłacić w sklepach winiarskich - powiedział Jacek Nikiel, współwłaściciel Jazz Bistro Group.

Jedną z nowości w karcie są chilijskie wina, m.in. Santa Digna Gewürztraminer, czyli soczyste wino o tropikalnym i esencjonalnym charakterze oraz Escudo Rojo, o zapachu kawy i czarnej porzeczki, powstałe w winnicy założonej przez Barona Philippe de Rothschild’a w Chile w 1997 r. Z win australijskich pojawia się m.in. Rosemount Diamond Pinot Noir, pochodzące z jednej z czołowych australijskich winiarni, o aromacie dzikich jagód, truskawek oraz przypraw i z delikatną nutą wanilii i tostów. Karta win została także wzbogacona o wina toskańskie, m.in. o Castello di Pomino, należące do rodziny Frescobaldi, która od ponad 700 lat zajmuje się uprawą winogron i produkcją win.




Tagi:

Najnowsze:
Jak przygotować się do targów?
Burger King zamyka 89 lokali w Niemczech
Mr. Hamburger publikuje swoje wyniki
Kto zgotował sobie sukces?
Winiarze świętują w Sandomierzu
Costa Coffeee i coffeeheaven zmienia swoje maszyny
Więcej imprez okolicznościowych w lokalach
Grupa Sfinks z 2,2 mln zł zysku netto po 9 miesiącach
Finnair rozpoczyna współpracę z restauracjami
Rozpoczął się Warsaw Restaurant Week(end)
Jakie trendy obowiązują w cateringu?
Żebracy utrapieniem restauratorów
Spada zysk McDonalds
Wook rusza z nową ofertą
Czym kierować się przy układaniu menu w restauracji?
Od czego zależy smak kawy?
Restauratorzy doceniają portale pośredniczące w zamówieniach
Burgery będą bardziej popularne niż kebaby?
McDonalds chce być jak Subway?
McDonalds notuje najniższe wyniki od 10 lat
 
Starsze aktualności:
Bydgoszcz: restauracji na barce magistrat mówi nie?
Coffeeheaven otwiera pierwszą kawiarnię w Sopocie
Oblężenie Obrochtówki po wizycie Magdy Gessler
Restauracja premium we franczyzie
Ogólnopolski Konkurs Kulinarny "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś"
Poznań: restauratorzy spotkają się z Romami
Międzynarodowe Święto Pizzy 2011
W gastronomii "na czarno"
Sphinx i WOOK w Legnicy
Sfinks rozpoczął realizację planu rozwoju sieci
Subway notuje wzrosty
Otwarto restaurację w Burdż Dubaj
Robert Sowa będzie szukał Kulinarnych Talentów
Dlaczego Polacy kochają pizzę?
Pizzeria Trattoria Presto powstanie w Warszawie
IV Mistrzostwa Polski Kelnerów
Groził restauratorom, teraz trafi przed sąd
Najlepsze śródziemnomorskie smaki na EuroGastro 2011
W Katowicach otwarto nową - wietnamską restaurację
Sfinks: nowe restauracje w Kłodzku

Zgłoś problem z tą stroną »


 Archiwum 2009 

Alfa Star biuro
Jak przygotować się do targów?
Burger King zamyka 89 lokali w Niemczech
Mr. Hamburger publikuje swoje wyniki
Kto zgotował sobie sukces?
Winiarze świętują w Sandomierzu

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij