Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Nowa karta win w Jazz Bistro Group

Sieć restauracji Jazz Bistro Group wraz z dystrybutorem, Piwnicą Wybornych Win rozpoczyna pilotażowy projekt sprzedaży najlepszych gatunków win w atrakcyjnych cenach. Nowa karta win obowiązuje we wszystkich restauracjach sieci już od 1 października br.

- Poprzez wprowadzenie nowej karty win pragniemy zapoczątkować w Polsce europejski trend, a zarazem kulturę picia wina nie tylko w domach, ale także i przede wszystkim w restauracjach. Chcemy, aby restauracje Jazz Bistro stały się krainą winem płynącą, gdzie ludzie będą spędzać wieczory w miłej atmosferze, przy świetnej muzyce, w ciekawych wnętrzach, a co najważniejsze, przy najlepszych gatunkach win, których ceny zbliżyliśmy do tych, jakie nasi klienci musieliby zapłacić w sklepach winiarskich - powiedział Jacek Nikiel, współwłaściciel Jazz Bistro Group.

Jedną z nowości w karcie są chilijskie wina, m.in. Santa Digna Gewürztraminer, czyli soczyste wino o tropikalnym i esencjonalnym charakterze oraz Escudo Rojo, o zapachu kawy i czarnej porzeczki, powstałe w winnicy założonej przez Barona Philippe de Rothschild’a w Chile w 1997 r. Z win australijskich pojawia się m.in. Rosemount Diamond Pinot Noir, pochodzące z jednej z czołowych australijskich winiarni, o aromacie dzikich jagód, truskawek oraz przypraw i z delikatną nutą wanilii i tostów. Karta win została także wzbogacona o wina toskańskie, m.in. o Castello di Pomino, należące do rodziny Frescobaldi, która od ponad 700 lat zajmuje się uprawą winogron i produkcją win.




Tagi:

Najnowsze:
Restauracja na wesoło
Sieć Da Grasso podpisała umowę z Kompanią Piwowarską
Hotel Westin Warsaw wybrał Małego Szefa Kuchni
Nowe przepisy dotyczące znakowania produktów spożywczych
Sfinks chce podwoić sprzedaż
AmRest będzie otwierać 90 restauracji rocznie
Ormiański lawasz na liście UNESCO
Mięso z psów trafiło do warszawskich restauracji?
Pizza Portal przejmie Foodpandę
Kto zgotował sobie sukces?
Costa Coffeee i coffeeheaven zmienia swoje maszyny
Rozpoczął się Warsaw Restaurant Week(end)
Jakie trendy obowiązują w cateringu?
Żebracy utrapieniem restauratorów
Spada zysk McDonalds
Wook rusza z nową ofertą
Czym kierować się przy układaniu menu w restauracji?
Od czego zależy smak kawy?
Restauratorzy doceniają portale pośredniczące w zamówieniach
Burgery będą bardziej popularne niż kebaby?
 
Starsze aktualności:
Euro2012: kto wynajmie powierzchnię gastronomiczną w stolicy?
Sfinks: 40 nowych restauracji
Bydgoszcz: restauracji na barce magistrat mówi nie?
Coffeeheaven otwiera pierwszą kawiarnię w Sopocie
Oblężenie Obrochtówki po wizycie Magdy Gessler
Restauracja premium we franczyzie
Ogólnopolski Konkurs Kulinarny "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś"
Poznań: restauratorzy spotkają się z Romami
Międzynarodowe Święto Pizzy 2011
W gastronomii "na czarno"
Sphinx i WOOK w Legnicy
Sfinks rozpoczął realizację planu rozwoju sieci
Subway notuje wzrosty
Otwarto restaurację w Burdż Dubaj
Robert Sowa będzie szukał Kulinarnych Talentów
Dlaczego Polacy kochają pizzę?
Pizzeria Trattoria Presto powstanie w Warszawie
IV Mistrzostwa Polski Kelnerów
Groził restauratorom, teraz trafi przed sąd
Najlepsze śródziemnomorskie smaki na EuroGastro 2011

Zgłoś problem z tą stroną »


 Archiwum 2010 

Alfa Star biuro
Restauracja na wesoło
Sieć Da Grasso podpisała umowę z Kompanią Piwowarską
Hotel Westin Warsaw wybrał Małego Szefa Kuchni
Nowe przepisy dotyczące znakowania produktów spożywczych
Sfinks chce podwoić sprzedaż

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij