Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Nowa karta win w Jazz Bistro Group

Sieć restauracji Jazz Bistro Group wraz z dystrybutorem, Piwnicą Wybornych Win rozpoczyna pilotażowy projekt sprzedaży najlepszych gatunków win w atrakcyjnych cenach. Nowa karta win obowiązuje we wszystkich restauracjach sieci już od 1 października br.

- Poprzez wprowadzenie nowej karty win pragniemy zapoczątkować w Polsce europejski trend, a zarazem kulturę picia wina nie tylko w domach, ale także i przede wszystkim w restauracjach. Chcemy, aby restauracje Jazz Bistro stały się krainą winem płynącą, gdzie ludzie będą spędzać wieczory w miłej atmosferze, przy świetnej muzyce, w ciekawych wnętrzach, a co najważniejsze, przy najlepszych gatunkach win, których ceny zbliżyliśmy do tych, jakie nasi klienci musieliby zapłacić w sklepach winiarskich - powiedział Jacek Nikiel, współwłaściciel Jazz Bistro Group.

Jedną z nowości w karcie są chilijskie wina, m.in. Santa Digna Gewürztraminer, czyli soczyste wino o tropikalnym i esencjonalnym charakterze oraz Escudo Rojo, o zapachu kawy i czarnej porzeczki, powstałe w winnicy założonej przez Barona Philippe de Rothschild’a w Chile w 1997 r. Z win australijskich pojawia się m.in. Rosemount Diamond Pinot Noir, pochodzące z jednej z czołowych australijskich winiarni, o aromacie dzikich jagód, truskawek oraz przypraw i z delikatną nutą wanilii i tostów. Karta win została także wzbogacona o wina toskańskie, m.in. o Castello di Pomino, należące do rodziny Frescobaldi, która od ponad 700 lat zajmuje się uprawą winogron i produkcją win.




Tagi:

Najnowsze:
Gorąca kawa na wynos
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Savoir-vivre w francuskich McDonalds
Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu chce złagodzenia zakazu handlu w niedziele
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce
Gastronomiczny festiwal w Sandomierzu
Sfinks Polska planuje nowy program motywacyjny
KFC zmienia model działania lokali
Klienci restauracji nie rozpoznają paragonów?
AmRest wchodzi na rynek francuski
Sieć fast food wchodzi na polski rynek
Wenecja walczy z jedzeniem na wynos
Food trucki zagoszczą pod Tatrami
Firmy cateringowe w okresie świątecznym zarabiają coraz więcej
Sfinks Polska ujawnia nową strategię
Konferencja poświęcona wyzwaniom stojącym przed gastronomią
Wyrok po Kuchennych rewolucjach
Polskie browary wśród najlepszych na świecie
Polska Rada Winiarstwa ustaliła priorytety na rok 2017
Zmieniają się preferencje Polaków w spożyciu alkoholu
 
Starsze aktualności:
AmRest: 100 nowych restauracji
Niemiecka branża hotelarska: brak rąk do pracy
Euro 2012 - Adam Gessler zagląda do kuchni
Sopot: Weronika Marczuk otwiera restaurację
Targi turystyczne Na Styku Kultur już dziś!
Zawód recepcjonisty przejdzie do lamusa?
Zdradzamy tajemnice najszczęśliwszych Polaków
Restauracja parodiuje reklamę z Beckhamem
Coffeeheaven kawiarnią roku
Kolekcja Kibica w restauracjach Sphinx
Polskie Jadło zmienia strategię
Na czym zarabiają pizzerie...
Mróz psuje smak piwa
Głodny i zapracowany? Odwiedź restaurację online
Do restauracji w samych majtkach...
Olsztyn: spłonęły dwie restauracje
McDonalds: tymczasowa restauracja
Drive - Thru Starbucks, czyli kawa dla zmotoryzowanych
Preferencje piwoszy
McDonalds zamyka restauracje

Zgłoś problem z tą stroną »


Gorąca kawa na wynos
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Savoir-vivre w francuskich McDonalds
Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu chce złagodzenia zakazu handlu w niedziele
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij