Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Nowa karta win w Jazz Bistro Group

Sieć restauracji Jazz Bistro Group wraz z dystrybutorem, Piwnicą Wybornych Win rozpoczyna pilotażowy projekt sprzedaży najlepszych gatunków win w atrakcyjnych cenach. Nowa karta win obowiązuje we wszystkich restauracjach sieci już od 1 października br.

- Poprzez wprowadzenie nowej karty win pragniemy zapoczątkować w Polsce europejski trend, a zarazem kulturę picia wina nie tylko w domach, ale także i przede wszystkim w restauracjach. Chcemy, aby restauracje Jazz Bistro stały się krainą winem płynącą, gdzie ludzie będą spędzać wieczory w miłej atmosferze, przy świetnej muzyce, w ciekawych wnętrzach, a co najważniejsze, przy najlepszych gatunkach win, których ceny zbliżyliśmy do tych, jakie nasi klienci musieliby zapłacić w sklepach winiarskich - powiedział Jacek Nikiel, współwłaściciel Jazz Bistro Group.

Jedną z nowości w karcie są chilijskie wina, m.in. Santa Digna Gewürztraminer, czyli soczyste wino o tropikalnym i esencjonalnym charakterze oraz Escudo Rojo, o zapachu kawy i czarnej porzeczki, powstałe w winnicy założonej przez Barona Philippe de Rothschild’a w Chile w 1997 r. Z win australijskich pojawia się m.in. Rosemount Diamond Pinot Noir, pochodzące z jednej z czołowych australijskich winiarni, o aromacie dzikich jagód, truskawek oraz przypraw i z delikatną nutą wanilii i tostów. Karta win została także wzbogacona o wina toskańskie, m.in. o Castello di Pomino, należące do rodziny Frescobaldi, która od ponad 700 lat zajmuje się uprawą winogron i produkcją win.




Tagi:

Najnowsze:
Optymistyczne prognozy dla branży HoReCa
Restauratorzy chcą zachęcić Polaków do częstszego odwiedzania lokali
Rośnie popularność wina wśród Polaków
Co Polacy wybierają w restauracjach?
McDonalds zdenerwował producentów pizzy
Co działo się na targach EuroGastro?
Stacje benzynowe będą stawiać na gastronomię?
Nowy lokal Sphinx w Warszawie już otwarty
Włoscy restauratorzy oszukują turystów?
Czy sprzedaż kebabów jest usługą gastronomiczną?
Polacy częściej korzystają ze świątecznego cateringu
Nowa umowa Da Grasso
Atelier Amaro utrzymał gwiazdkę Michelin
Czego będzie można dowiedzieć się na EuroGastro 2015?
Sfinks Polska otwiera lokal w Kołobrzegu
Sfinks z 34,6 mln zł zysku netto w 2014 r.
Nowa restauracja w hotelu Best Western Plus Brzeg Centrum
McDonalds zwiększy zatrudnienie
United Chicken otwiera nowy lokal
Zbliżają się Targi EuroGastro 2015
 
Starsze aktualności:
Nowy lokal coffeeheaven w Warszawie
Greckie tawerny otwierają się na turystów
Żywność z Japonii budzi obawy Koreańczyków
Komunikat Sfinks Polska S.A.
Polskie Jadło otworzy 30 nowych restauracji
Szef fast foodów krytykuje brytyjskie jedzenie
Hiszpania po raz pierwszy na Targach EuroGastro 2011
Zakopane: zawalił się strop w barze FIS
Polacy piją mniej piwa - będzie więcej reklam
Radisson Blu Hotel Kraków serwuje kuchnię śródziemnomorską
Subway lepszy od McDonalda
Śmierć wskutek zatrucia. Kto jest winny?
Dzień Kobiet i Ostatki w restauracjach
Małpa kelnerem
Tajniki Barbecue na Targach EuroGastro 2011
15 nowych barów Subway w Polsce
Zbliża się Tymbark Drinks Festival w Krynicy-Zdroju!
coffeeheaven w samym sercu Łodzi
KFC zastąpi stylowa restauracja
Branża kawiarniana snuje dalekosiężne plany

Zgłoś problem z tą stroną »


 Archiwum 2004 

Alfa Star biuro
Optymistyczne prognozy dla branży HoReCa
Restauratorzy chcą zachęcić Polaków do częstszego odwiedzania lokali
Rośnie popularność wina wśród Polaków
Co Polacy wybierają w restauracjach?
McDonalds zdenerwował producentów pizzy

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij