Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Nowa karta win w Jazz Bistro Group

Sieć restauracji Jazz Bistro Group wraz z dystrybutorem, Piwnicą Wybornych Win rozpoczyna pilotażowy projekt sprzedaży najlepszych gatunków win w atrakcyjnych cenach. Nowa karta win obowiązuje we wszystkich restauracjach sieci już od 1 października br.

- Poprzez wprowadzenie nowej karty win pragniemy zapoczątkować w Polsce europejski trend, a zarazem kulturę picia wina nie tylko w domach, ale także i przede wszystkim w restauracjach. Chcemy, aby restauracje Jazz Bistro stały się krainą winem płynącą, gdzie ludzie będą spędzać wieczory w miłej atmosferze, przy świetnej muzyce, w ciekawych wnętrzach, a co najważniejsze, przy najlepszych gatunkach win, których ceny zbliżyliśmy do tych, jakie nasi klienci musieliby zapłacić w sklepach winiarskich - powiedział Jacek Nikiel, współwłaściciel Jazz Bistro Group.

Jedną z nowości w karcie są chilijskie wina, m.in. Santa Digna Gewürztraminer, czyli soczyste wino o tropikalnym i esencjonalnym charakterze oraz Escudo Rojo, o zapachu kawy i czarnej porzeczki, powstałe w winnicy założonej przez Barona Philippe de Rothschild’a w Chile w 1997 r. Z win australijskich pojawia się m.in. Rosemount Diamond Pinot Noir, pochodzące z jednej z czołowych australijskich winiarni, o aromacie dzikich jagód, truskawek oraz przypraw i z delikatną nutą wanilii i tostów. Karta win została także wzbogacona o wina toskańskie, m.in. o Castello di Pomino, należące do rodziny Frescobaldi, która od ponad 700 lat zajmuje się uprawą winogron i produkcją win.




Tagi:

Najnowsze:
Hotele sieci Zdrojowa promują regionalne specjały
Costa Coffee otworzyła nowe kawiarnie
Dalszy wzrost branży HoReCa
Catering dla dzieci niszą na rynku gastronomicznym?
Ile AmRest przeznaczy na nowe otwarcia?
Polacy chętniej sięgają po napoje gazowane
Które sieciowe kawiarnie są najbardziej znane?
Polacy coraz chętniej jadają w restauracjach
Jak nie zepsuć mlecznej kawy?
Sfinks Polska otwiera kolejny lokal
CHI Polska zmienia nazwę
Ministerstwo apeluje o zabieranie paragonów w restauracjach
Piekielni klienci w gastronomii
Sphinx otwiera nowe lokale
AmRest finalizuje dużą transakcję
Będzie fuzja na rynku gastronomicznym?
Rozpoczęto przygotowania do 20 edycji Targów EuroGastro
Sfinks Polska przedłuża współpracę z Eurocash
Najlepsi bariści Starbucks będą rywalizować w Warszawie
Warszawskie lokale mogą spodziewać się kłopotów?
 
Starsze aktualności:
Sieć Da Grasso Express uruchomiła siódmy lokal
KNF zatwierdziła prospekt emisyjny Sfinksa
Kto przejął Leśne Runo?
Menu szparagowe w restauracji Fusion
Kraków: easyFairs FOOD-to-GO zbliża się wielkimi krokami
Przewodnik Michelin po Francji: więcej Bib Gourmand niż gwiazdek?
Yum Brands kupuje chińską sieć restauracji
Szkolenia dla nauczycieli branży HoReCa
Wrocław: ekskluzywne dania serwowane na domowe stoły klientów
Sylwester Cacek kupuje akcje Sfinks Polska
Amrest: w I kw. wzrost przychodów o prawie 8%
Zakopane: będzie taniej w letnich ogródkach?
PizzaPortal.pl przejął NetKelnera.pl
Wiosenne specjały w restauracjach Marriottu
Radisson Blu Kraków serwuje dania rodem z Indii
R&C Union S.A. otwiera lokale Sioux
Małopolska w kulinarno-turystycznej odsłonie
Na Wielkanoc do Czech
Nowy lokal coffeeheaven w Warszawie
Greckie tawerny otwierają się na turystów

Zgłoś problem z tą stroną »


 Archiwum 2007 

Alfa Star biuro
Hotele sieci Zdrojowa promują regionalne specjały
Costa Coffee otworzyła nowe kawiarnie
Dalszy wzrost branży HoReCa
Catering dla dzieci niszą na rynku gastronomicznym?
Ile AmRest przeznaczy na nowe otwarcia?

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij