Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Da Grasso szkoli małych kucharzy

W najbliższą środę, 27 października w Restauracji Da Grasso w Porcie Łódź odbędą się warsztaty z pieczenia pizzy dla najmłodszych. Warsztaty prowadzone są w ramach akcji "Mały Kucharz" organizowanej w wybranych lokalach Da Grasso w Łodzi.

Mały Kucharz to nowa propozycja Da Grasso dla najmłodszych. Polega na samodzielnym przygotowywaniu pizzy przez dzieci podczas wizyty w jednej z restauracji Da Grasso w Łodzi (przy ul. Piotrkowskiej, Zachodniej i Pabianickiej - w Porcie Łódź). To niepowtarzalna okazja dla rodziców na zjedzenie wraz z pociechami smacznego posiłku w restauracji, a dla najmłodszych świetna zabawa i zarazem nauka, pozwalająca rozbudzić w nich prawdziwe talenty kulinarne. W najbliższą środę, 27 października dzieci, które odwiedzą Restaurację Da Grasso w Porcie Łódź będą mogły wziąć udział w warsztatach pieczenia pizzy. Kolejne warsztaty odbywać się będą od poniedziałku do czwartku, od godziny 13.00.

"Przyłączyliśmy się do akcji Mały Kucharz, gdyż naszą restaurację, usytuowaną w Centrum Handlowym Port Łódź, odwiedza codziennie wielu rodziców ze swoimi pociechami. Dzieci mają zwykle bardzo dużo energii i często nie są w stanie spokojnie oczekiwać na zamówienie. Możliwość przygotowania własnej pizzy to dla nich prawdziwa atrakcja i doskonała forma spędzenia czasu w restauracji" - powiedziała Anita Usielska, współwłaścicielka restauracji.

Warsztaty "Mały Kucharz" w Porcie Łódź rozpoczną się o godzinie 16.00.

Każde dziecko, które weźmie udział w warsztatach zostanie wyposażone w stolnicę, wałek i fartuszek, a po przygotowaniu i zjedzeniu upieczonej pizzy otrzyma dyplom i odznakę "Małego Kucharza".





Tagi:

Najnowsze:
McDonald`s Polska ma nowego prezesa
Restaurator przyczynił się do śmierci klienta
AmRest sfinalizował transakcję kupna operatora niemieckiego Starbucksa
Sfinks rozważa przejęcie trzech marek gastronomicznych
Restauratorzy spotkali się na Mazurach
Steki wołowe - jak często je jadamy?
Browary zmniejszają aktywność reklamową
Cydr zyskuje dużą popularność na polskim rynku
Expo Mazury gospodarzem`Mazury HoReCa festiwal smaków`
Burger King chce inwestować w Polsce
Sphinx otwiera lokal na wrocławskim dworcu
Przed nami 20. edycja Targów EuroGastro
Costa Coffee otwiera pierwszy lokal w Białymstoku
Krajowy rynek zamówień gotowych posiłków przez internet dynamicznie wzrasta
Zabrze gospodarzem VIII Międzynarodowych Targów Turystyki Przemysłowej
Starbucks wejdzie na włoski rynek
Costa Coffee otwiera nową kawiarnię we Wrocławiu
Sphinx otwiera nowy lokal
W karnawale wzrasta sprzedaż alkoholu
Polskie restauracje wezmą udział w akcji `Smak Francji`
 
Starsze aktualności:
Nie wszystkie lokale przejmują się zakazem palenia
Festiwal wina na Maderze
Restauracja na wodzie zaprasza na pokład
Dominium Pizza liczy zysk ze sprzedaży online
Hotele Scandic organizują konferencje w zgodzie z naturą
Gastronomia na obcasach
Kulinarny Puchar Polski na Gastro Trendy 2011
Przed branżą turystyczną rozciąga się optymistyczna perspektywa?
Kolejny Małpi Biznes w Warszawie
Jedzenie online coraz popularniejsze
Kucharze dla dzieci w Afryce
Festiwal Oceanów w Lizbonie
Bary i restauracje nie są uczciwe wobec swoich klientów?
Francuski McDonald`s wprowadza śniadania nad Sekwaną
Konkurs "Najlepszy Produkt Ziemi Tarnowskiej" rozstrzygnięty
Piwne ogródki - owocny letni interes?
Sommelier na wagę złota
Szefowie kuchni walczą z głodem na świecie
Smakowity festiwal tuż tuż
Chłopskie Jadło z nowym menu

Zgłoś problem z tą stroną »


 Archiwum 2010 

Alfa Star biuro
McDonald`s Polska ma nowego prezesa
Restaurator przyczynił się do śmierci klienta
AmRest sfinalizował transakcję kupna operatora niemieckiego Starbucksa
Sfinks rozważa przejęcie trzech marek gastronomicznych
Restauratorzy spotkali się na Mazurach

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij