Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

McDonalds notuje najniższe wyniki od 10 lat

Sieć lokali McDonald's podała, iż w ubiegłym miesiącu firma osiągnęła najniższą sprzedaż od ponad 10 lat.

Znaczny spadek sprzedaży spowodowała prawdopodobnie afera z nieświeżym mięsem. O całej sprawie pisaliśmy w aktualności: Zepsute mięso w chińskich fast-foodach

Specjaliści zajmujący się analizowaniem wyników firmy przyznali, iż nie spodziewali się aż tak dużych spadków sprzedaży. Wyniki zmniejszyły się o 3,7%, a tymczasem analitycy oszacowali spadek wielkości 3,1%. Zysk na akcję również uległ zmianie i zmniejszył się o 15-20 centów.

Największy spadek sprzedaży zaobserwowano w Azji i Pacyfiku, na bliskim Wschodzie oraz w Afryce. W Stanach Zjednoczonych sprzedaż również zmniejsza się lecz w wolniejszym tempie.

Sieć najlepsze wyniku uzyskuje w Europie i właśnie z tego kontynentu pochodzi 40% jej dochodów.




Tagi:

Najnowsze:
Sfinks rozważa przejęcie trzech marek gastronomicznych
Restauratorzy spotkali się na Mazurach
Steki wołowe - jak często je jadamy?
Browary zmniejszają aktywność reklamową
Cydr zyskuje dużą popularność na polskim rynku
Expo Mazury gospodarzem`Mazury HoReCa festiwal smaków`
Burger King chce inwestować w Polsce
Sphinx otwiera lokal na wrocławskim dworcu
Przed nami 20. edycja Targów EuroGastro
Costa Coffee otwiera pierwszy lokal w Białymstoku
Krajowy rynek zamówień gotowych posiłków przez internet dynamicznie wzrasta
Zabrze gospodarzem VIII Międzynarodowych Targów Turystyki Przemysłowej
Starbucks wejdzie na włoski rynek
Costa Coffee otwiera nową kawiarnię we Wrocławiu
Sphinx otwiera nowy lokal
W karnawale wzrasta sprzedaż alkoholu
Polskie restauracje wezmą udział w akcji `Smak Francji`
Jak się zmieniają kulinarne gusta Polaków?
Sąd oddala powództwo przeciw restauratorowi oskarżonemu o dyskryminację
Branża gastronomiczna optymistycznie patrzy w przyszłość
 
Starsze aktualności:
Telepizza zmienia lokalizacje
POT promuje festiwale kulinarne
O kurka! Ale uczta w Sphinxie
Bydgoskie restauracje stawiają na tradycję
Nowe usługi w restauracjach
Polacy wolą frytki
Starbucks podjął współpracę z firmą Square
Gastronomia - będzie czyściej i bez przekrętów?
Lowcostowy barakowóz w Modlinie
Na tropie wędzonej ryby
Singapore Airlines serwują naprawdę smaczne posiłki
Frytki poróżniły królów fast food`ów
Burger King: zdrowsze menu i lepsze wyniki
Chińczycy przejmują Wenecję
Pracujesz w gastronomii bez umowy o pracę?
Sieci McDonalds wyrośnie w Polsce konkurencja?
Powołano grupę HoReCa
W gastronomii źle się dzieje
Małopolskie: konkurs gotowania Lachów
Inwestycje w Modlinie kwitną

Zgłoś problem z tą stroną »


 Archiwum 2014 

ryba maślana
Sfinks rozważa przejęcie trzech marek gastronomicznych
Restauratorzy spotkali się na Mazurach
Steki wołowe - jak często je jadamy?
Browary zmniejszają aktywność reklamową
Cydr zyskuje dużą popularność na polskim rynku

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij