Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Kto wygrał krajowy finał konkursu Barista of the Year 2014?

W Warszawie rozstrzygnięto krajowy finał konkursu Barista of the Year 2014, organizowanego przez CHI Polska. Jego zwycięzca będzie reprezentował Polskę w finale europejskim, który po raz pierwszy organizowany będzie w Polsce, w dniach 12-13 sierpnia.

Finał krajowy konkursu Barista of the Year 2014 odbył się w piątek, 27 czerwca br. w klubie LOFT44 w Warszawie. Jego zwycięzcą został Dariusz Pieczara z Krakowa. Może poszczycić się nie tylko tytułem Baristy Roku, ale również autora najlepszego Drinka Dowolnego. " Mój drink to połączenie syropu gruszkowego z ekstraktem fiołkowym" - zdradził zwycięzca.

Drugie miejsce przypadło Łukaszowi Marcinkowskiemu z Warszawy. Na podium stanął również drugi krakowianin - Konrad Konieczny, który zajął trzecie miejsce.

Zawodnicy rywalizowali w dwóch konkurencjach:

  • Espresso Race - przygotowanie jak największej ilości espresso w ciągu dwóch minut, przy czym równie istotnym kryterium jest jakość przyrządzonych kaw. Podczas zawodów padł rekord - 17 espresso w ciągu 2 minut!
  • Drink Dowolny - zadanie polegało na przygotowaniu dwóch identycznych drinków kawowych na bazie espresso, według własnego pomysłu. Czas na przygotowanie to osiem minut.


"Z ogromną przyjemnością obserwuję jak nasi bariści się rozwijają i doskonalą swoje umiejętności. Wszyscy mają pasję, dumę i osobowość. Dobrze, że nie musiałem ich oceniać w tym konkursie, bo naprawdę wybór był trudny. Jedno jest pewne, wszyscy wkładają wiele serca w każdą przygotowaną przez siebie filiżankę i jestem pewien, że nasi klienci to widzą". - powiedział Andrzej Jackiewicz, dyrektor zarządzający CHI Polska.




Tagi:

Najnowsze:
MSiT rozpoczyna program promujący polskie atrakcje turystyczne
Nowy konkurs na targach WorldHotel
Poznański przewodnik kulinarny już dostępny
Czym kierować się tworząc ofertę lunchową restauracji hotelowej?
Jak reklamują się browary?
Jakie wyniki zanotował AmRest?
Na co klienci zwracają uwagę przy wyborze restauracji?
Jakie wyniki osiągnął Sfinks Polska?
Piwowarstwo domowe zdobywa coraz większą popularność
Kompania Piwowarska chce zacieśnić kontakt z restauratorami
Przedrostek Mc tylko dla McDonald`s
Bary fast food zapłacą wyższy podatek VAT?
Pracownicy warszawskiego lokalu strajkują
Znamy laureatów konkursu The World`s 50 Best Restaurants
Groźny incydent w sopockiej restauracji
Sphinx otworzył nową restaurację w Sopocie
Restaurator przyczynił się do śmierci klienta
Browary zmniejszają aktywność reklamową
Cydr zyskuje dużą popularność na polskim rynku
Expo Mazury gospodarzem`Mazury HoReCa festiwal smaków`
 
Starsze aktualności:
Długo i szczęśliwie w Burger King
Twardogóra: próba podpalenia baru
Kulinarna przygoda w Portugalii
Nocą w restauracjach nawet o połowę taniej
Bardzo drogie WC w stołecznej restauracji
Włoskie, greckie i hiszpańskie restauracje są drogie
Sukces EuroGastro 2012
Turyści świadkami kontroli fiskalnej
Sprawdź co ugotowali
Gdzie będzie można zjeść na Euro?
Nowy szef McDonald`s
Zjadł, nie zapłacił, wyszedł i NIC!
Zostałeś przyłapany - twoje zdjęcia w sieci
Spotkanie Szefów Kuchni
Kraków: Małopolski Festiwal Smaku świątecznie
Noc Restauracji w trzech miastach
Wrocław: zniżki na otwarcie terminalu
Konkurs Młody Kreator Sztuki Kulinarnej
Gdzie dobrze zjeść?
Verismo: Starbucks będzie sprzedawać ekspresy

Zgłoś problem z tą stroną »


ryba maślana
MSiT rozpoczyna program promujący polskie atrakcje turystyczne
Nowy konkurs na targach WorldHotel
Poznański przewodnik kulinarny już dostępny
Czym kierować się tworząc ofertę lunchową restauracji hotelowej?
Jak reklamują się browary?

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij