Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Jedzenie online coraz popularniejsze

Zaczęło się w lecie 2004. W Sopocie powstał portal Szama.pl Jego twórcy chcieli umożliwić Polakom zamawianie jedzenia online do domów i biur, które w założeniu ma być łatwiejsze niż zamawianie przez telefon.

Następnie, w 2006 w Polsce zaczął działać NetKelner.pl, który w ciągu kilku lat zdobył pozycję na rynku warszawskim. W 2010 do Polski wchodzi PizzaPortal.pl - szwedzka spółka nie przekazuje zamówień telefonicznie, faxem ani przez SMSy, bo te metody okazały się zawodne. Wprowadza system zamówień wysyłanych na opatentowane i produkowane we własnym zakresie terminale oraz system płatności online wraz z punktami kredytowymi.

W kwietniu 2011 PizzaPortal.pl przejmuje NetKelner.pl, w lipcu 2011 Szama.pl, a kilka dni temu połączyła się z Delivero.pl - czwartym co do wielkości graczem rynku zamawiania jedzenia online.

Mamy w tej chwili w Polsce ponad 800 restauracji online. 19 sierpnia 2011 PizzaPortal.pl nawiązała współpracę z siecią wypożyczalni Beverly Hills Video. Wcześniej PizzaPortal.pl weszła we współpracę z portalem Papurazzi.pl. Serwis służy do oceniania i recenzowania potraw za pomocą zdjęć.




Tagi:

Najnowsze:
Bułgarscy restauratorzy naciągali turystów?
Pracownicy McDonalds strajkują
Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie
Ostatni dzwonek na zgłoszenia do Weekendu za pół ceny
Sphinx wprowadza aplikację mobilną
AmRest przejmuje restauracje w Niemczech
Klient restauracji zapłaci za negatywny komentarz?
Restauracje dostaną pieniądze za rezygnację z przyjmowania gotówki
Pierwsze food trucki przyjechały pod Tatry
Mc Donalds wprowadza nową opcję dla klientów
Pożar karczmy w Małopolsce
Ile płacą w Polsce piwowarzy tytułem akcyzy?
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce
Sfinks Polska planuje nowy program motywacyjny
KFC zmienia model działania lokali
Klienci restauracji nie rozpoznają paragonów?
AmRest wchodzi na rynek francuski
Sieć fast food wchodzi na polski rynek
Wenecja walczy z jedzeniem na wynos
 
Starsze aktualności:
Wrocław: zniżki na otwarcie terminalu
Konkurs Młody Kreator Sztuki Kulinarnej
Gdzie dobrze zjeść?
Verismo: Starbucks będzie sprzedawać ekspresy
Polacy jedzą frytki, bo nie mają pieniędzy
Włosi nadal uwielbiają pizzę
Bestsellery deserowe
Kolekcja Kibica w restauracjach Sphinx
AmRest: 100 nowych restauracji
Niemiecka branża hotelarska: brak rąk do pracy
Euro 2012 - Adam Gessler zagląda do kuchni
Sopot: Weronika Marczuk otwiera restaurację
Targi turystyczne Na Styku Kultur już dziś!
Zawód recepcjonisty przejdzie do lamusa?
Zdradzamy tajemnice najszczęśliwszych Polaków
Restauracja parodiuje reklamę z Beckhamem
Coffeeheaven kawiarnią roku
Kolekcja Kibica w restauracjach Sphinx
Polskie Jadło zmienia strategię
Na czym zarabiają pizzerie...

Zgłoś problem z tą stroną »


ryba maślana
Bułgarscy restauratorzy naciągali turystów?
Pracownicy McDonalds strajkują
Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie
Ostatni dzwonek na zgłoszenia do Weekendu za pół ceny
Sphinx wprowadza aplikację mobilną

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij