Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Jedzenie online coraz popularniejsze

Zaczęło się w lecie 2004. W Sopocie powstał portal Szama.pl Jego twórcy chcieli umożliwić Polakom zamawianie jedzenia online do domów i biur, które w założeniu ma być łatwiejsze niż zamawianie przez telefon.

Następnie, w 2006 w Polsce zaczął działać NetKelner.pl, który w ciągu kilku lat zdobył pozycję na rynku warszawskim. W 2010 do Polski wchodzi PizzaPortal.pl - szwedzka spółka nie przekazuje zamówień telefonicznie, faxem ani przez SMSy, bo te metody okazały się zawodne. Wprowadza system zamówień wysyłanych na opatentowane i produkowane we własnym zakresie terminale oraz system płatności online wraz z punktami kredytowymi.

W kwietniu 2011 PizzaPortal.pl przejmuje NetKelner.pl, w lipcu 2011 Szama.pl, a kilka dni temu połączyła się z Delivero.pl - czwartym co do wielkości graczem rynku zamawiania jedzenia online.

Mamy w tej chwili w Polsce ponad 800 restauracji online. 19 sierpnia 2011 PizzaPortal.pl nawiązała współpracę z siecią wypożyczalni Beverly Hills Video. Wcześniej PizzaPortal.pl weszła we współpracę z portalem Papurazzi.pl. Serwis służy do oceniania i recenzowania potraw za pomocą zdjęć.




Tagi:

Najnowsze:
Gorąca kawa na wynos
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Savoir-vivre w francuskich McDonalds
Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu chce złagodzenia zakazu handlu w niedziele
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce
Gastronomiczny festiwal w Sandomierzu
Sfinks Polska planuje nowy program motywacyjny
KFC zmienia model działania lokali
Klienci restauracji nie rozpoznają paragonów?
AmRest wchodzi na rynek francuski
Sieć fast food wchodzi na polski rynek
Wenecja walczy z jedzeniem na wynos
Food trucki zagoszczą pod Tatrami
Firmy cateringowe w okresie świątecznym zarabiają coraz więcej
Sfinks Polska ujawnia nową strategię
Konferencja poświęcona wyzwaniom stojącym przed gastronomią
Wyrok po Kuchennych rewolucjach
Polskie browary wśród najlepszych na świecie
Polska Rada Winiarstwa ustaliła priorytety na rok 2017
Zmieniają się preferencje Polaków w spożyciu alkoholu
 
Starsze aktualności:
AmRest: 100 nowych restauracji
Niemiecka branża hotelarska: brak rąk do pracy
Euro 2012 - Adam Gessler zagląda do kuchni
Sopot: Weronika Marczuk otwiera restaurację
Targi turystyczne Na Styku Kultur już dziś!
Zawód recepcjonisty przejdzie do lamusa?
Zdradzamy tajemnice najszczęśliwszych Polaków
Restauracja parodiuje reklamę z Beckhamem
Coffeeheaven kawiarnią roku
Kolekcja Kibica w restauracjach Sphinx
Polskie Jadło zmienia strategię
Na czym zarabiają pizzerie...
Mróz psuje smak piwa
Głodny i zapracowany? Odwiedź restaurację online
Do restauracji w samych majtkach...
Olsztyn: spłonęły dwie restauracje
McDonalds: tymczasowa restauracja
Drive - Thru Starbucks, czyli kawa dla zmotoryzowanych
Preferencje piwoszy
McDonalds zamyka restauracje

Zgłoś problem z tą stroną »


ryba maślana
Gorąca kawa na wynos
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Savoir-vivre w francuskich McDonalds
Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu chce złagodzenia zakazu handlu w niedziele
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij