Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Nie śpij! Biesiaduj!

25 maja odbędzie się premierowa edycja Nocy Restauracji. Weźmie w niej udział blisko 50 lokali z Białegostoku, Poznania i Gdyni. Są to miasta ze szlakami kulinarnymi przygotowanymi przez firmę Landbrand, która na zlecenie magistratu już w 2010 roku opracowała Białostocki Szlak Kulinarny.

Białostockie lokale przez całą noc (od godziny 20 nawet do 4 rano) serwować będą wszystkie pozycje z menu w promocyjnych cenach - obniżki o 25-40%. Po ulicach miasta będzie jeździł autobus "ogórek", który podwiezie smakoszy od restauracji do restauracji. 17 lokali w Białymstoku przygotuje specjalne "nocne dania", które będą konkurować o głosy konsumentów i Grand Prix Nocy Restauracji.

- Chcemy, by była to pewna fiesta, święto restauracji, nawiązanie to powabu wieczorów w odwiedzanych przez nas w wakacje krajach, gdzie biesiaduje się całą noc. W Polsce też jest to możliwe. Zależy nam także na tym, by pokazać restauracje "od kuchni". Dlatego w każdej z nich gości będzie witać szef kuchni lub właściciel, z którym będzie można porozmawiać o potrawach, będą też warsztaty związane ze specyfiką lokalu - mówi Hubert Gonera, szef firmy Landbrand.




Tagi:

Najnowsze:
MSiT rozpoczyna program promujący polskie atrakcje turystyczne
Nowy konkurs na targach WorldHotel
Poznański przewodnik kulinarny już dostępny
Czym kierować się tworząc ofertę lunchową restauracji hotelowej?
Jak reklamują się browary?
Jakie wyniki zanotował AmRest?
Na co klienci zwracają uwagę przy wyborze restauracji?
Jakie wyniki osiągnął Sfinks Polska?
Piwowarstwo domowe zdobywa coraz większą popularność
Kompania Piwowarska chce zacieśnić kontakt z restauratorami
Przedrostek Mc tylko dla McDonald`s
Bary fast food zapłacą wyższy podatek VAT?
Pracownicy warszawskiego lokalu strajkują
Znamy laureatów konkursu The World`s 50 Best Restaurants
Groźny incydent w sopockiej restauracji
Sphinx otworzył nową restaurację w Sopocie
Restaurator przyczynił się do śmierci klienta
Browary zmniejszają aktywność reklamową
Cydr zyskuje dużą popularność na polskim rynku
Expo Mazury gospodarzem`Mazury HoReCa festiwal smaków`
 
Starsze aktualności:
Kuchnia Polska na francuskich salonach
Degustacja wina w Czechach
Sphinx dostał Godło Jakości Obsługi
Mex Polska sprzedał akcje za 10 mln
Da Grasso zaprasza na weekend amerykański do Łodzi
Polacy chcą jeść nie tylko smacznie, ale i zdrowo
Krakowscy kelnerzy też pobiegną
Nowa kawiarnia Starbucks w Warszawie
Nowy program lojalnościowy w kawiarniach coffeeheaven
Dziwny włamywacz
Wielka Brytania walczy z otyłością
Nie wszystkie lokale przejmują się zakazem palenia
Festiwal wina na Maderze
Restauracja na wodzie zaprasza na pokład
Dominium Pizza liczy zysk ze sprzedaży online
Hotele Scandic organizują konferencje w zgodzie z naturą
Gastronomia na obcasach
Kulinarny Puchar Polski na Gastro Trendy 2011
Przed branżą turystyczną rozciąga się optymistyczna perspektywa?
Kolejny Małpi Biznes w Warszawie

Zgłoś problem z tą stroną »


ryba maślana
MSiT rozpoczyna program promujący polskie atrakcje turystyczne
Nowy konkurs na targach WorldHotel
Poznański przewodnik kulinarny już dostępny
Czym kierować się tworząc ofertę lunchową restauracji hotelowej?
Jak reklamują się browary?

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij