Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Nie śpij! Biesiaduj!

25 maja odbędzie się premierowa edycja Nocy Restauracji. Weźmie w niej udział blisko 50 lokali z Białegostoku, Poznania i Gdyni. Są to miasta ze szlakami kulinarnymi przygotowanymi przez firmę Landbrand, która na zlecenie magistratu już w 2010 roku opracowała Białostocki Szlak Kulinarny.

Białostockie lokale przez całą noc (od godziny 20 nawet do 4 rano) serwować będą wszystkie pozycje z menu w promocyjnych cenach - obniżki o 25-40%. Po ulicach miasta będzie jeździł autobus "ogórek", który podwiezie smakoszy od restauracji do restauracji. 17 lokali w Białymstoku przygotuje specjalne "nocne dania", które będą konkurować o głosy konsumentów i Grand Prix Nocy Restauracji.

- Chcemy, by była to pewna fiesta, święto restauracji, nawiązanie to powabu wieczorów w odwiedzanych przez nas w wakacje krajach, gdzie biesiaduje się całą noc. W Polsce też jest to możliwe. Zależy nam także na tym, by pokazać restauracje "od kuchni". Dlatego w każdej z nich gości będzie witać szef kuchni lub właściciel, z którym będzie można porozmawiać o potrawach, będą też warsztaty związane ze specyfiką lokalu - mówi Hubert Gonera, szef firmy Landbrand.




Tagi:

Najnowsze:
Bułgarscy restauratorzy naciągali turystów?
Pracownicy McDonalds strajkują
Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie
Ostatni dzwonek na zgłoszenia do Weekendu za pół ceny
Sphinx wprowadza aplikację mobilną
AmRest przejmuje restauracje w Niemczech
Klient restauracji zapłaci za negatywny komentarz?
Restauracje dostaną pieniądze za rezygnację z przyjmowania gotówki
Pierwsze food trucki przyjechały pod Tatry
Mc Donalds wprowadza nową opcję dla klientów
Pożar karczmy w Małopolsce
Ile płacą w Polsce piwowarzy tytułem akcyzy?
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce
Sfinks Polska planuje nowy program motywacyjny
KFC zmienia model działania lokali
Klienci restauracji nie rozpoznają paragonów?
AmRest wchodzi na rynek francuski
Sieć fast food wchodzi na polski rynek
Wenecja walczy z jedzeniem na wynos
 
Starsze aktualności:
Wrocław: zniżki na otwarcie terminalu
Konkurs Młody Kreator Sztuki Kulinarnej
Gdzie dobrze zjeść?
Verismo: Starbucks będzie sprzedawać ekspresy
Polacy jedzą frytki, bo nie mają pieniędzy
Włosi nadal uwielbiają pizzę
Bestsellery deserowe
Kolekcja Kibica w restauracjach Sphinx
AmRest: 100 nowych restauracji
Niemiecka branża hotelarska: brak rąk do pracy
Euro 2012 - Adam Gessler zagląda do kuchni
Sopot: Weronika Marczuk otwiera restaurację
Targi turystyczne Na Styku Kultur już dziś!
Zawód recepcjonisty przejdzie do lamusa?
Zdradzamy tajemnice najszczęśliwszych Polaków
Restauracja parodiuje reklamę z Beckhamem
Coffeeheaven kawiarnią roku
Kolekcja Kibica w restauracjach Sphinx
Polskie Jadło zmienia strategię
Na czym zarabiają pizzerie...

Zgłoś problem z tą stroną »


ryba maślana
Bułgarscy restauratorzy naciągali turystów?
Pracownicy McDonalds strajkują
Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie
Ostatni dzwonek na zgłoszenia do Weekendu za pół ceny
Sphinx wprowadza aplikację mobilną

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij