Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Da Grasso wprowadza letnie zmiany w menu

Sieć pizzerii i restauracji Da Grasso wprowadza letnie, dietetyczne zmiany do menu swojego prestiżowego segmentu. W Restauracjach Da Grasso od czerwca dostępne są dwie nowe sałaty.

Restauracje Da Grasso to segment sieci, który oprócz pizzy, oferuje także przystawki, grillowane mięsa i ryby oraz makarony, zupy, a także szeroką gamę deserów i napojów. W skład menu restauracyjnego wchodzą również sałaty, podawane z chrupiącym i pieczywem czosnkowym. Poza siedmioma dotychczasowymi smakami, od czerwca w Restauracjach Da Grasso spróbować można także dwóch nowych smaków: Sałaty z Łososiem i Sałaty z Grillowanymi Warzywami.

Sałata z Łososiem to kompozycja trzech rodzajów sałat: lodowej, rukoli i roszponki, zroszona oliwą z oliwek i posypana grzankami ziołowo-czosnkowymi. Podawana jest z łososiem, oliwkami i kukurydzą. To wyrafinowana propozycja w sam raz na nadchodzące lato.

Z kolei druga z nowości w menu Restauracji Da Grasso to mieszkanka sałaty lodowej i roszponki z delikatnie grillowaną cukinią, brokułami i różnokolorową papryką, wzbogacona serem pleśniowym i kiełkami soi. Na koniec skropiona dressingiem jogurtowym. Ta smaczna kompozycja kruchej sałaty i grillowanych warzyw to propozycja idealna dla osób ceniących dania wegetariańskie.

Od czerwca tych i innych sałat można spróbować w 15 restauracjach sieci Da Grasso, zlokalizowanych na terenie całego kraju.




Tagi:

Najnowsze:
Gorąca kawa na wynos
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Savoir-vivre w francuskich McDonalds
Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu chce złagodzenia zakazu handlu w niedziele
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce
Gastronomiczny festiwal w Sandomierzu
Sfinks Polska planuje nowy program motywacyjny
KFC zmienia model działania lokali
Klienci restauracji nie rozpoznają paragonów?
AmRest wchodzi na rynek francuski
Sieć fast food wchodzi na polski rynek
Wenecja walczy z jedzeniem na wynos
Food trucki zagoszczą pod Tatrami
Firmy cateringowe w okresie świątecznym zarabiają coraz więcej
Sfinks Polska ujawnia nową strategię
Konferencja poświęcona wyzwaniom stojącym przed gastronomią
Wyrok po Kuchennych rewolucjach
Polskie browary wśród najlepszych na świecie
Polska Rada Winiarstwa ustaliła priorytety na rok 2017
Zmieniają się preferencje Polaków w spożyciu alkoholu
 
Starsze aktualności:
AmRest: 100 nowych restauracji
Niemiecka branża hotelarska: brak rąk do pracy
Euro 2012 - Adam Gessler zagląda do kuchni
Sopot: Weronika Marczuk otwiera restaurację
Targi turystyczne Na Styku Kultur już dziś!
Zawód recepcjonisty przejdzie do lamusa?
Zdradzamy tajemnice najszczęśliwszych Polaków
Restauracja parodiuje reklamę z Beckhamem
Coffeeheaven kawiarnią roku
Kolekcja Kibica w restauracjach Sphinx
Polskie Jadło zmienia strategię
Na czym zarabiają pizzerie...
Mróz psuje smak piwa
Głodny i zapracowany? Odwiedź restaurację online
Do restauracji w samych majtkach...
Olsztyn: spłonęły dwie restauracje
McDonalds: tymczasowa restauracja
Drive - Thru Starbucks, czyli kawa dla zmotoryzowanych
Preferencje piwoszy
McDonalds zamyka restauracje

Zgłoś problem z tą stroną »


ryba maślana
Gorąca kawa na wynos
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Savoir-vivre w francuskich McDonalds
Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu chce złagodzenia zakazu handlu w niedziele
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij