Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Małopolskie: konkurs gotowania Lachów

18 sierpnia w miejscowości Szczyrzyc (gmina Jodłownik) odbędą się I Mistrzostwa Kulinarnej Kreatywności w Plenerze.

Podczas Mistrzostw odbędzie się konkurs gotowania Lachów o "Puchar Beskidu Wyspowego". Mogą w nim uczestniczyć kucharze zatrudnieni w Polsce w dowolnych zakładach gastronomicznych. Ekipa ma się składać z kapitana i pomocnika. Nie ma limitu wiekowego ani wymagań co do stażu.

Każda z ośmiu drużyn będzie musiała przyrządzić 6 dań głównych (jedno do ekspozycji, pięć do degustacji). Czas na wykonanie pracy to 10 min przygotowanie mise en place, 60 min praca właściwa, 5 min posprzątanie stanowiska.

Jurorzy będą oceniali: mise en place i czystość stanowiska podczas pracy, przygotowanie, techniki pracy i obróbki termicznej, umiejętność zachowania wartości odżywczych posiłku, sposób przyrządzania potrawy, prezentację, estetyczny wygląd, brak sztucznych dodatków i czasochłonnych, przytłaczających dekoracji, smak, kreatywność w łączeniu i wyborze składników, umiejętne zastosowanie przypraw bez szkody dla smaku surowca, przygotowanie potrawy do prezentacji i sprzątnięcie stanowiska.

Za miejsce pierwsze - nagroda pieniężna w wysokości 1 500 zł, za miejsce drugie - nagroda pieniężna w wysokości 1 200 zł, a za miejsce trzecie - nagroda pieniężna w wysokości 1 000 zł. Wszyscy uczestnicy otrzymają pamiątkowe dyplomy oraz zestawy produktów lokalnych.

Wypełnioną kartę zgłoszeniową należy wysłać na adres biuro@lgdlimanowa.eu lub złożyć osobiście w Biurze LGD Przyjazna Ziemia Limanowska, przy ul. Matki Boskiej Bolesnej 10 a do 14 sierpnia.




Tagi:

Najnowsze:
Turyści w Rzymie płacą za kawę znacznie więcej niż Włosi
McDonald`s Polska ma nowego prezesa
Restaurator przyczynił się do śmierci klienta
AmRest sfinalizował transakcję kupna operatora niemieckiego Starbucksa
Sfinks rozważa przejęcie trzech marek gastronomicznych
Browary zmniejszają aktywność reklamową
Cydr zyskuje dużą popularność na polskim rynku
Expo Mazury gospodarzem`Mazury HoReCa festiwal smaków`
Burger King chce inwestować w Polsce
Sphinx otwiera lokal na wrocławskim dworcu
Przed nami 20. edycja Targów EuroGastro
Costa Coffee otwiera pierwszy lokal w Białymstoku
Krajowy rynek zamówień gotowych posiłków przez internet dynamicznie wzrasta
Zabrze gospodarzem VIII Międzynarodowych Targów Turystyki Przemysłowej
Starbucks wejdzie na włoski rynek
Costa Coffee otwiera nową kawiarnię we Wrocławiu
Sphinx otwiera nowy lokal
W karnawale wzrasta sprzedaż alkoholu
Polskie restauracje wezmą udział w akcji `Smak Francji`
Jak się zmieniają kulinarne gusta Polaków?
 
Starsze aktualności:
Festiwal wina na Maderze
Restauracja na wodzie zaprasza na pokład
Dominium Pizza liczy zysk ze sprzedaży online
Hotele Scandic organizują konferencje w zgodzie z naturą
Gastronomia na obcasach
Kulinarny Puchar Polski na Gastro Trendy 2011
Przed branżą turystyczną rozciąga się optymistyczna perspektywa?
Kolejny Małpi Biznes w Warszawie
Jedzenie online coraz popularniejsze
Kucharze dla dzieci w Afryce
Festiwal Oceanów w Lizbonie
Bary i restauracje nie są uczciwe wobec swoich klientów?
Francuski McDonald`s wprowadza śniadania nad Sekwaną
Konkurs "Najlepszy Produkt Ziemi Tarnowskiej" rozstrzygnięty
Piwne ogródki - owocny letni interes?
Sommelier na wagę złota
Szefowie kuchni walczą z głodem na świecie
Smakowity festiwal tuż tuż
Chłopskie Jadło z nowym menu
PizzaPortal.pl przejmuje Szama.pl

Zgłoś problem z tą stroną »


 Archiwum 2013 

5 Stars biuro
Turyści w Rzymie płacą za kawę znacznie więcej niż Włosi
McDonald`s Polska ma nowego prezesa
Restaurator przyczynił się do śmierci klienta
AmRest sfinalizował transakcję kupna operatora niemieckiego Starbucksa
Sfinks rozważa przejęcie trzech marek gastronomicznych

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij