Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Małopolskie: konkurs gotowania Lachów

18 sierpnia w miejscowości Szczyrzyc (gmina Jodłownik) odbędą się I Mistrzostwa Kulinarnej Kreatywności w Plenerze.

Podczas Mistrzostw odbędzie się konkurs gotowania Lachów o "Puchar Beskidu Wyspowego". Mogą w nim uczestniczyć kucharze zatrudnieni w Polsce w dowolnych zakładach gastronomicznych. Ekipa ma się składać z kapitana i pomocnika. Nie ma limitu wiekowego ani wymagań co do stażu.

Każda z ośmiu drużyn będzie musiała przyrządzić 6 dań głównych (jedno do ekspozycji, pięć do degustacji). Czas na wykonanie pracy to 10 min przygotowanie mise en place, 60 min praca właściwa, 5 min posprzątanie stanowiska.

Jurorzy będą oceniali: mise en place i czystość stanowiska podczas pracy, przygotowanie, techniki pracy i obróbki termicznej, umiejętność zachowania wartości odżywczych posiłku, sposób przyrządzania potrawy, prezentację, estetyczny wygląd, brak sztucznych dodatków i czasochłonnych, przytłaczających dekoracji, smak, kreatywność w łączeniu i wyborze składników, umiejętne zastosowanie przypraw bez szkody dla smaku surowca, przygotowanie potrawy do prezentacji i sprzątnięcie stanowiska.

Za miejsce pierwsze - nagroda pieniężna w wysokości 1 500 zł, za miejsce drugie - nagroda pieniężna w wysokości 1 200 zł, a za miejsce trzecie - nagroda pieniężna w wysokości 1 000 zł. Wszyscy uczestnicy otrzymają pamiątkowe dyplomy oraz zestawy produktów lokalnych.

Wypełnioną kartę zgłoszeniową należy wysłać na adres biuro@lgdlimanowa.eu lub złożyć osobiście w Biurze LGD Przyjazna Ziemia Limanowska, przy ul. Matki Boskiej Bolesnej 10 a do 14 sierpnia.




Tagi:

Najnowsze:
Wino to nie alkohol?
Jakie szkolenia odbędą się na Targach WorldHotel i EuroGastro?
Z jakim wynikiem rok zakończyła grupa Sfinks Polska?
Konferencja poświęcona wyzwaniom stojącym przed gastronomią
Restauracje będą szkolić personel jak obsługiwać osoby niewidome?
Grupa AmRest wykupi 42 restauracje we Francji
Wyrok po Kuchennych rewolucjach
Polskie browary wśród najlepszych na świecie
Polska Rada Winiarstwa ustaliła priorytety na rok 2017
Zmieniają się preferencje Polaków w spożyciu alkoholu
McDonalds sprzedaje udziały na rynku chińskim
Rynek usług cateringowych dynamicznie rośnie
Sfinks Polska przejmie sieć pizzerii
Jakie świąteczne przysmaki jadają Chorwaci?
Wyrok w sprawie karmienia piersią w restauracji
Jak reklamowały się browary w trzecim kwartale
Sfinks negocjuje przejęcie sieci pizzerii
Znamy zwycięzców krajowych Mistrzostw Młodych Kucharzy
Ile zarobił Sfinks Polska w trzech kwartałach?
Praca w nadgodzinach - kto ma zbierać dowody?
 
Starsze aktualności:
Polskie Jadło zmienia strategię
Na czym zarabiają pizzerie...
Mróz psuje smak piwa
Głodny i zapracowany? Odwiedź restaurację online
Do restauracji w samych majtkach...
Olsztyn: spłonęły dwie restauracje
McDonalds: tymczasowa restauracja
Drive - Thru Starbucks, czyli kawa dla zmotoryzowanych
Preferencje piwoszy
McDonalds zamyka restauracje
Hamburger z robalem
Niebieskie menu w Warszawie
Zamów pizzę przez iPhone`a
Niemcy drugą potęgą kulinarną w Europie
Czytelnicy Warsaw Insider ocenili stolicę
Wielki Finał Independent Flair League już w sobotę
Amrest wprowadza karty podarunkowe typu pre-paid
Nielegalna działalność byłego prezesa AmRest
Więcej lokali KFC i Pizza Hut
Kuchnia Polska na francuskich salonach

Zgłoś problem z tą stroną »


ryba maślana
Wino to nie alkohol?
Jakie szkolenia odbędą się na Targach WorldHotel i EuroGastro?
Z jakim wynikiem rok zakończyła grupa Sfinks Polska?
Konferencja poświęcona wyzwaniom stojącym przed gastronomią
Restauracje będą szkolić personel jak obsługiwać osoby niewidome?

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij