Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Zbliża się Tymbark Drinks Festival w Krynicy-Zdroju!

W Krynicy-Zdroju odbędzie się trzecia edycja Tymbark Drinks Festiwal. Organizatorami imprezy są marka Tymbark oraz Stowarzyszenie Polskich Barmanów. W programie konkursu przewidziane zostały eliminacje flair do Pan-American Bartending Championship Tenerife 2011. Impreza już 7 marca.

Konkurs zostanie przeprowadzony w dwóch etapach. W sześciu grupach liczących po sześć osób staną ze sobą w szranki najlepsi barmani. Każdy uczestnik w trakcie 6 min. przygotuje 4 porcje napoju mieszanego typu long drink, bezalkoholowego. Mieszane napoje (liczące mniej niż pięć składników) powstaną na bazie soków Tymbark, syropów Monin oraz wody Perrier. W jury zasiądą VIP-y, sponsorzy oraz członkowie SPB. Napoje zostaną ocenione w systemie włoskim. Sędziowanie techniczne odbędzie się w myśl zasad IBA pod czujnym okiem Master Bartenderów SPB.

W konkurencji "magic-box" jury oceni kreatywność, umiejętności oraz estetykę pracy finalistów pierwszej rundy. Każdy zawodnik z wylosowanego "magic-boxa" (zestaw składników alkoholowych, syropów, owoców) stworzą w trakcie 15 min. cztery porcje napoju mieszanego typu long drink. O udziale w konkursie zadecyduje kolejność zgłoszeń.




Tagi:

Najnowsze:
Piwowarstwo domowe zdobywa coraz większą popularność
Nicea odczuwa skutki zamachu
Kompania Piwowarska chce zacieśnić kontakt z restauratorami
Przedrostek Mc tylko dla McDonald`s
Bary fast food zapłacą wyższy podatek VAT?
Pracownicy warszawskiego lokalu strajkują
Znamy laureatów konkursu The World`s 50 Best Restaurants
Groźny incydent w sopockiej restauracji
Sphinx otworzył nową restaurację w Sopocie
Restaurator przyczynił się do śmierci klienta
Browary zmniejszają aktywność reklamową
Cydr zyskuje dużą popularność na polskim rynku
Expo Mazury gospodarzem`Mazury HoReCa festiwal smaków`
Burger King chce inwestować w Polsce
Sphinx otwiera lokal na wrocławskim dworcu
Przed nami 20. edycja Targów EuroGastro
Costa Coffee otwiera pierwszy lokal w Białymstoku
Krajowy rynek zamówień gotowych posiłków przez internet dynamicznie wzrasta
Zabrze gospodarzem VIII Międzynarodowych Targów Turystyki Przemysłowej
Starbucks wejdzie na włoski rynek
 
Starsze aktualności:
Nowa kawiarnia Starbucks w Warszawie
Nowy program lojalnościowy w kawiarniach coffeeheaven
Dziwny włamywacz
Wielka Brytania walczy z otyłością
Nie wszystkie lokale przejmują się zakazem palenia
Festiwal wina na Maderze
Restauracja na wodzie zaprasza na pokład
Dominium Pizza liczy zysk ze sprzedaży online
Hotele Scandic organizują konferencje w zgodzie z naturą
Gastronomia na obcasach
Kulinarny Puchar Polski na Gastro Trendy 2011
Przed branżą turystyczną rozciąga się optymistyczna perspektywa?
Kolejny Małpi Biznes w Warszawie
Jedzenie online coraz popularniejsze
Kucharze dla dzieci w Afryce
Festiwal Oceanów w Lizbonie
Bary i restauracje nie są uczciwe wobec swoich klientów?
Francuski McDonald`s wprowadza śniadania nad Sekwaną
Konkurs "Najlepszy Produkt Ziemi Tarnowskiej" rozstrzygnięty
Piwne ogródki - owocny letni interes?

Zgłoś problem z tą stroną »


 Archiwum 2012 

ryba maślana
Piwowarstwo domowe zdobywa coraz większą popularność
Nicea odczuwa skutki zamachu
Kompania Piwowarska chce zacieśnić kontakt z restauratorami
Przedrostek Mc tylko dla McDonald`s
Bary fast food zapłacą wyższy podatek VAT?

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij