Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Zbliża się Tymbark Drinks Festival w Krynicy-Zdroju!

W Krynicy-Zdroju odbędzie się trzecia edycja Tymbark Drinks Festiwal. Organizatorami imprezy są marka Tymbark oraz Stowarzyszenie Polskich Barmanów. W programie konkursu przewidziane zostały eliminacje flair do Pan-American Bartending Championship Tenerife 2011. Impreza już 7 marca.

Konkurs zostanie przeprowadzony w dwóch etapach. W sześciu grupach liczących po sześć osób staną ze sobą w szranki najlepsi barmani. Każdy uczestnik w trakcie 6 min. przygotuje 4 porcje napoju mieszanego typu long drink, bezalkoholowego. Mieszane napoje (liczące mniej niż pięć składników) powstaną na bazie soków Tymbark, syropów Monin oraz wody Perrier. W jury zasiądą VIP-y, sponsorzy oraz członkowie SPB. Napoje zostaną ocenione w systemie włoskim. Sędziowanie techniczne odbędzie się w myśl zasad IBA pod czujnym okiem Master Bartenderów SPB.

W konkurencji "magic-box" jury oceni kreatywność, umiejętności oraz estetykę pracy finalistów pierwszej rundy. Każdy zawodnik z wylosowanego "magic-boxa" (zestaw składników alkoholowych, syropów, owoców) stworzą w trakcie 15 min. cztery porcje napoju mieszanego typu long drink. O udziale w konkursie zadecyduje kolejność zgłoszeń.




Tagi:

Najnowsze:
Gorąca kawa na wynos
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Savoir-vivre w francuskich McDonalds
Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu chce złagodzenia zakazu handlu w niedziele
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce
Gastronomiczny festiwal w Sandomierzu
Sfinks Polska planuje nowy program motywacyjny
KFC zmienia model działania lokali
Klienci restauracji nie rozpoznają paragonów?
AmRest wchodzi na rynek francuski
Sieć fast food wchodzi na polski rynek
Wenecja walczy z jedzeniem na wynos
Food trucki zagoszczą pod Tatrami
Firmy cateringowe w okresie świątecznym zarabiają coraz więcej
Sfinks Polska ujawnia nową strategię
Konferencja poświęcona wyzwaniom stojącym przed gastronomią
Wyrok po Kuchennych rewolucjach
Polskie browary wśród najlepszych na świecie
Polska Rada Winiarstwa ustaliła priorytety na rok 2017
Zmieniają się preferencje Polaków w spożyciu alkoholu
 
Starsze aktualności:
AmRest: 100 nowych restauracji
Niemiecka branża hotelarska: brak rąk do pracy
Euro 2012 - Adam Gessler zagląda do kuchni
Sopot: Weronika Marczuk otwiera restaurację
Targi turystyczne Na Styku Kultur już dziś!
Zawód recepcjonisty przejdzie do lamusa?
Zdradzamy tajemnice najszczęśliwszych Polaków
Restauracja parodiuje reklamę z Beckhamem
Coffeeheaven kawiarnią roku
Kolekcja Kibica w restauracjach Sphinx
Polskie Jadło zmienia strategię
Na czym zarabiają pizzerie...
Mróz psuje smak piwa
Głodny i zapracowany? Odwiedź restaurację online
Do restauracji w samych majtkach...
Olsztyn: spłonęły dwie restauracje
McDonalds: tymczasowa restauracja
Drive - Thru Starbucks, czyli kawa dla zmotoryzowanych
Preferencje piwoszy
McDonalds zamyka restauracje

Zgłoś problem z tą stroną »


ryba maślana
Gorąca kawa na wynos
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Savoir-vivre w francuskich McDonalds
Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu chce złagodzenia zakazu handlu w niedziele
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij