Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Zakończył się Festiwal Kuchni Polskiej

30 września w Krakowie odbyła się ostatnia edycja Festiwalu Kuchni Polskiej - Kuchnia Małopolska. W Festiwalu wystąpiło 5 zespołów profesjonalnych, gospodarzem imprezy był stadion "Nadwiślan" i na jego murawie rozegrały się ostatnie eliminacje.

Po przeprowadzonych degustacjach Jury w składzie: Hanna Szymanderska - przewodnicząca, ekspert kulinarny, autorka wielu książek o kuchni polskiej, Sławomir Loch z Bonduelle, Wojciech Wołosowski - dyr. Gast. Hotelu Sezam z Machowej oraz Zbigniew Kurleto z ramienia Stowarzyszenia KiC regionu Małopolskiego, sumą punktów wyłonili pierwszą trójkę. Dyskusji i weryfikacji podlegała różnica punktowa pomiędzy pierwszą i drugą lokatą, regulaminowo ostateczna decyzja należała więc do organizatora imprezy.

I tak: I miejsce, rogatywki i tytuł "Kucharz Polski 2007" otrzymali Piotr Turakiewicz i Waldemar Wojtal z Cafe Antonio z Krakowa, którzy przygotowali: gołąbki z warzywami, schab faszerowany grzybami oraz flan (rodzaj musu, gęstego sosu) śliwkowy. Na II miejscu uplasowali się Artur Bała i Piotr Zawisza z Restauracji Aqua Ewino z Krakowa, III miejsce natomiast zajął Marcin Mróz z Willi Krzyska z Tarnowa.

Tradycyjnie dla Festiwalu Kuchni Polskiej, jednym z wystawców było Stowarzyszenie Promocji Karpia "Pan Karp", które przeprowadziło liczne prezentacje i degustacje karpia, ściągając tym spacerowiczów na teren imprezy.




Tagi:

Najnowsze:
Zmiana w zarządzie Starbucks na stanowisku prezesa
McDonald zamierza przenieść swoją bazę podatkową do Wielkiej Brytanii
W jaki sposób zapewnić firmie lojalnych klientów?
Przygotowania branży winiarskiej do okresu świąteczno-noworocznego
AmRest wykupi restauracje KFC w Niemczech
Jak reklamowały się browary w trzecim kwartale
Sfinks negocjuje przejęcie sieci pizzerii
Znamy zwycięzców krajowych Mistrzostw Młodych Kucharzy
Ile zarobił Sfinks Polska w trzech kwartałach?
Praca w nadgodzinach - kto ma zbierać dowody?
Nowa sieć kawiarni wchodzi na polski rynek
Martini Polska nowym Członkiem ZP PRW
PSPD: Browary kraftowe zwiększą udział w rynku
Jak reklamują się browary?
Jakie wyniki zanotował AmRest?
Na co klienci zwracają uwagę przy wyborze restauracji?
Jakie wyniki osiągnął Sfinks Polska?
Piwowarstwo domowe zdobywa coraz większą popularność
Kompania Piwowarska chce zacieśnić kontakt z restauratorami
Przedrostek Mc tylko dla McDonald`s
 
Starsze aktualności:
Hamburger z robalem
Niebieskie menu w Warszawie
Zamów pizzę przez iPhone`a
Niemcy drugą potęgą kulinarną w Europie
Czytelnicy Warsaw Insider ocenili stolicę
Wielki Finał Independent Flair League już w sobotę
Amrest wprowadza karty podarunkowe typu pre-paid
Nielegalna działalność byłego prezesa AmRest
Więcej lokali KFC i Pizza Hut
Kuchnia Polska na francuskich salonach
Degustacja wina w Czechach
Sphinx dostał Godło Jakości Obsługi
Mex Polska sprzedał akcje za 10 mln
Da Grasso zaprasza na weekend amerykański do Łodzi
Polacy chcą jeść nie tylko smacznie, ale i zdrowo
Krakowscy kelnerzy też pobiegną
Nowa kawiarnia Starbucks w Warszawie
Nowy program lojalnościowy w kawiarniach coffeeheaven
Dziwny włamywacz
Wielka Brytania walczy z otyłością

Zgłoś problem z tą stroną »


ryba maślana
Zmiana w zarządzie Starbucks na stanowisku prezesa
McDonald zamierza przenieść swoją bazę podatkową do Wielkiej Brytanii
W jaki sposób zapewnić firmie lojalnych klientów?
Przygotowania branży winiarskiej do okresu świąteczno-noworocznego
AmRest wykupi restauracje KFC w Niemczech

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij