Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Zakończył się Festiwal Kuchni Polskiej

30 września w Krakowie odbyła się ostatnia edycja Festiwalu Kuchni Polskiej - Kuchnia Małopolska. W Festiwalu wystąpiło 5 zespołów profesjonalnych, gospodarzem imprezy był stadion "Nadwiślan" i na jego murawie rozegrały się ostatnie eliminacje.

Po przeprowadzonych degustacjach Jury w składzie: Hanna Szymanderska - przewodnicząca, ekspert kulinarny, autorka wielu książek o kuchni polskiej, Sławomir Loch z Bonduelle, Wojciech Wołosowski - dyr. Gast. Hotelu Sezam z Machowej oraz Zbigniew Kurleto z ramienia Stowarzyszenia KiC regionu Małopolskiego, sumą punktów wyłonili pierwszą trójkę. Dyskusji i weryfikacji podlegała różnica punktowa pomiędzy pierwszą i drugą lokatą, regulaminowo ostateczna decyzja należała więc do organizatora imprezy.

I tak: I miejsce, rogatywki i tytuł "Kucharz Polski 2007" otrzymali Piotr Turakiewicz i Waldemar Wojtal z Cafe Antonio z Krakowa, którzy przygotowali: gołąbki z warzywami, schab faszerowany grzybami oraz flan (rodzaj musu, gęstego sosu) śliwkowy. Na II miejscu uplasowali się Artur Bała i Piotr Zawisza z Restauracji Aqua Ewino z Krakowa, III miejsce natomiast zajął Marcin Mróz z Willi Krzyska z Tarnowa.

Tradycyjnie dla Festiwalu Kuchni Polskiej, jednym z wystawców było Stowarzyszenie Promocji Karpia "Pan Karp", które przeprowadziło liczne prezentacje i degustacje karpia, ściągając tym spacerowiczów na teren imprezy.




Tagi:

Najnowsze:
Wytypowane najlepsze stołeczne bary z ulicznym jedzeniem
Lavazza będzie współpracować z liniami Alitalia
Costa Coffee otworzyła nowe kawiarnie
Jak reklamuje się branża turystyczna?
Pracownicy warszawskiego lokalu strajkują
Znamy laureatów konkursu The World`s 50 Best Restaurants
Groźny incydent w sopockiej restauracji
Sphinx otworzył nową restaurację w Sopocie
Restaurator przyczynił się do śmierci klienta
Browary zmniejszają aktywność reklamową
Cydr zyskuje dużą popularność na polskim rynku
Expo Mazury gospodarzem`Mazury HoReCa festiwal smaków`
Burger King chce inwestować w Polsce
Sphinx otwiera lokal na wrocławskim dworcu
Przed nami 20. edycja Targów EuroGastro
Costa Coffee otwiera pierwszy lokal w Białymstoku
Krajowy rynek zamówień gotowych posiłków przez internet dynamicznie wzrasta
Zabrze gospodarzem VIII Międzynarodowych Targów Turystyki Przemysłowej
Starbucks wejdzie na włoski rynek
Costa Coffee otwiera nową kawiarnię we Wrocławiu
 
Starsze aktualności:
Nowy program lojalnościowy w kawiarniach coffeeheaven
Dziwny włamywacz
Wielka Brytania walczy z otyłością
Nie wszystkie lokale przejmują się zakazem palenia
Festiwal wina na Maderze
Restauracja na wodzie zaprasza na pokład
Dominium Pizza liczy zysk ze sprzedaży online
Hotele Scandic organizują konferencje w zgodzie z naturą
Gastronomia na obcasach
Kulinarny Puchar Polski na Gastro Trendy 2011
Przed branżą turystyczną rozciąga się optymistyczna perspektywa?
Kolejny Małpi Biznes w Warszawie
Jedzenie online coraz popularniejsze
Kucharze dla dzieci w Afryce
Festiwal Oceanów w Lizbonie
Bary i restauracje nie są uczciwe wobec swoich klientów?
Francuski McDonald`s wprowadza śniadania nad Sekwaną
Konkurs "Najlepszy Produkt Ziemi Tarnowskiej" rozstrzygnięty
Piwne ogródki - owocny letni interes?
Sommelier na wagę złota

Zgłoś problem z tą stroną »


 Archiwum 2009 

ryba maślana
Wytypowane najlepsze stołeczne bary z ulicznym jedzeniem
Lavazza będzie współpracować z liniami Alitalia
Costa Coffee otworzyła nowe kawiarnie
Jak reklamuje się branża turystyczna?
Pracownicy warszawskiego lokalu strajkują

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij