Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Zakończył się Festiwal Kuchni Polskiej

30 września w Krakowie odbyła się ostatnia edycja Festiwalu Kuchni Polskiej - Kuchnia Małopolska. W Festiwalu wystąpiło 5 zespołów profesjonalnych, gospodarzem imprezy był stadion "Nadwiślan" i na jego murawie rozegrały się ostatnie eliminacje.

Po przeprowadzonych degustacjach Jury w składzie: Hanna Szymanderska - przewodnicząca, ekspert kulinarny, autorka wielu książek o kuchni polskiej, Sławomir Loch z Bonduelle, Wojciech Wołosowski - dyr. Gast. Hotelu Sezam z Machowej oraz Zbigniew Kurleto z ramienia Stowarzyszenia KiC regionu Małopolskiego, sumą punktów wyłonili pierwszą trójkę. Dyskusji i weryfikacji podlegała różnica punktowa pomiędzy pierwszą i drugą lokatą, regulaminowo ostateczna decyzja należała więc do organizatora imprezy.

I tak: I miejsce, rogatywki i tytuł "Kucharz Polski 2007" otrzymali Piotr Turakiewicz i Waldemar Wojtal z Cafe Antonio z Krakowa, którzy przygotowali: gołąbki z warzywami, schab faszerowany grzybami oraz flan (rodzaj musu, gęstego sosu) śliwkowy. Na II miejscu uplasowali się Artur Bała i Piotr Zawisza z Restauracji Aqua Ewino z Krakowa, III miejsce natomiast zajął Marcin Mróz z Willi Krzyska z Tarnowa.

Tradycyjnie dla Festiwalu Kuchni Polskiej, jednym z wystawców było Stowarzyszenie Promocji Karpia "Pan Karp", które przeprowadziło liczne prezentacje i degustacje karpia, ściągając tym spacerowiczów na teren imprezy.




Tagi:

Najnowsze:
KNF zatwierdził prospekt Sfinksa
Akcje sieci fast-foodowej tracą na wartości
W Warszawie otwarto nowy lokal gastronomiczny
Rozpoczynają się Światowe Dni Młodzieży
Piwowarstwo domowe zdobywa coraz większą popularność
Nicea odczuwa skutki zamachu
Kompania Piwowarska chce zacieśnić kontakt z restauratorami
Przedrostek Mc tylko dla McDonald`s
Bary fast food zapłacą wyższy podatek VAT?
Pracownicy warszawskiego lokalu strajkują
Znamy laureatów konkursu The World`s 50 Best Restaurants
Groźny incydent w sopockiej restauracji
Sphinx otworzył nową restaurację w Sopocie
Restaurator przyczynił się do śmierci klienta
Browary zmniejszają aktywność reklamową
Cydr zyskuje dużą popularność na polskim rynku
Expo Mazury gospodarzem`Mazury HoReCa festiwal smaków`
Burger King chce inwestować w Polsce
Sphinx otwiera lokal na wrocławskim dworcu
Przed nami 20. edycja Targów EuroGastro
 
Starsze aktualności:
Mex Polska sprzedał akcje za 10 mln
Da Grasso zaprasza na weekend amerykański do Łodzi
Polacy chcą jeść nie tylko smacznie, ale i zdrowo
Krakowscy kelnerzy też pobiegną
Nowa kawiarnia Starbucks w Warszawie
Nowy program lojalnościowy w kawiarniach coffeeheaven
Dziwny włamywacz
Wielka Brytania walczy z otyłością
Nie wszystkie lokale przejmują się zakazem palenia
Festiwal wina na Maderze
Restauracja na wodzie zaprasza na pokład
Dominium Pizza liczy zysk ze sprzedaży online
Hotele Scandic organizują konferencje w zgodzie z naturą
Gastronomia na obcasach
Kulinarny Puchar Polski na Gastro Trendy 2011
Przed branżą turystyczną rozciąga się optymistyczna perspektywa?
Kolejny Małpi Biznes w Warszawie
Jedzenie online coraz popularniejsze
Kucharze dla dzieci w Afryce
Festiwal Oceanów w Lizbonie

Zgłoś problem z tą stroną »


 Archiwum 2010 

ryba maślana
KNF zatwierdził prospekt Sfinksa
Akcje sieci fast-foodowej tracą na wartości
W Warszawie otwarto nowy lokal gastronomiczny
Rozpoczynają się Światowe Dni Młodzieży
Piwowarstwo domowe zdobywa coraz większą popularność

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij