Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Polskie Jadło: 33 mln - przewidywane zyski na rok 2010

Według szacunków Polskiego Jadła, przychód z działalności działu handlowego spółki w przyszłym roku wyniesie 33 mln zł. Marka przewiduje, że w 2010 r. uda się jej wynegocjować nowe warunki kontraktów z zagranicznymi partnerami.

W komunikacie spółki można przeczytać, że w 2010 r. przewiduje zawarcie nowych, wynegocjowanych kontraktów z odbiorcami eksportowymi dla towarów przewidzianych na rynek austriacki, czeski, słowacki oraz brytyjski.

Polskie Jadło podało informacje, że w ramach podpisanych już kontraktów na dostawę gotowych produktów rozszerza ich produkcję w ramach własnej wytwórni znajdującej się w Czechowicach Dziedzicach.

Spółka jest rozpoznawana na rynku nie tylko jako sieć restauracyjna, ale także jako producent tradycyjnej polskiej żywności. Z tego powodu podjęto decyzję o kontynuowaniu tego kierunku, utrzymując dotychczasowy asortyment oraz poszerzając go w ramach wyłącznie polskich tradycyjnych dań oraz produktów.

W I-III kw. 2009 roku spółka odnotowała narastająco 1,11 mln zł zysku netto wobec 6,36 mln zł zysku rok wcześniej, przy przychodach: 12,70 mln zł wobec 19,33 mln zł.




Tagi:

Najnowsze:
Jak zapowiada się sezon jesienno-zimowy w branży winiarskiej?
PSPD: Browary kraftowe zwiększą udział w rynku
MSiT rozpoczyna program promujący polskie atrakcje turystyczne
Nowy konkurs na targach WorldHotel
Jak reklamują się browary?
Jakie wyniki zanotował AmRest?
Na co klienci zwracają uwagę przy wyborze restauracji?
Jakie wyniki osiągnął Sfinks Polska?
Piwowarstwo domowe zdobywa coraz większą popularność
Kompania Piwowarska chce zacieśnić kontakt z restauratorami
Przedrostek Mc tylko dla McDonald`s
Bary fast food zapłacą wyższy podatek VAT?
Pracownicy warszawskiego lokalu strajkują
Znamy laureatów konkursu The World`s 50 Best Restaurants
Groźny incydent w sopockiej restauracji
Sphinx otworzył nową restaurację w Sopocie
Restaurator przyczynił się do śmierci klienta
Browary zmniejszają aktywność reklamową
Cydr zyskuje dużą popularność na polskim rynku
Expo Mazury gospodarzem`Mazury HoReCa festiwal smaków`
 
Starsze aktualności:
Kuchnia Polska na francuskich salonach
Degustacja wina w Czechach
Sphinx dostał Godło Jakości Obsługi
Mex Polska sprzedał akcje za 10 mln
Da Grasso zaprasza na weekend amerykański do Łodzi
Polacy chcą jeść nie tylko smacznie, ale i zdrowo
Krakowscy kelnerzy też pobiegną
Nowa kawiarnia Starbucks w Warszawie
Nowy program lojalnościowy w kawiarniach coffeeheaven
Dziwny włamywacz
Wielka Brytania walczy z otyłością
Nie wszystkie lokale przejmują się zakazem palenia
Festiwal wina na Maderze
Restauracja na wodzie zaprasza na pokład
Dominium Pizza liczy zysk ze sprzedaży online
Hotele Scandic organizują konferencje w zgodzie z naturą
Gastronomia na obcasach
Kulinarny Puchar Polski na Gastro Trendy 2011
Przed branżą turystyczną rozciąga się optymistyczna perspektywa?
Kolejny Małpi Biznes w Warszawie

Zgłoś problem z tą stroną »


ryba maślana
Jak zapowiada się sezon jesienno-zimowy w branży winiarskiej?
PSPD: Browary kraftowe zwiększą udział w rynku
MSiT rozpoczyna program promujący polskie atrakcje turystyczne
Nowy konkurs na targach WorldHotel
Jak reklamują się browary?

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij