Serwis Informacjny Branży Turystycznej

Wyszukiwarka

» Dla turystów
» Szukam partnera
» Kupię
» Sprzedam
» Chcę wynająć
» Oddam w wynajem
» Dam pracę
» Dam staż
» Szkolenia
» Szukam pracy

Aktualności: wszystkie

Polskie Jadło: 33 mln - przewidywane zyski na rok 2010

Według szacunków Polskiego Jadła, przychód z działalności działu handlowego spółki w przyszłym roku wyniesie 33 mln zł. Marka przewiduje, że w 2010 r. uda się jej wynegocjować nowe warunki kontraktów z zagranicznymi partnerami.

W komunikacie spółki można przeczytać, że w 2010 r. przewiduje zawarcie nowych, wynegocjowanych kontraktów z odbiorcami eksportowymi dla towarów przewidzianych na rynek austriacki, czeski, słowacki oraz brytyjski.

Polskie Jadło podało informacje, że w ramach podpisanych już kontraktów na dostawę gotowych produktów rozszerza ich produkcję w ramach własnej wytwórni znajdującej się w Czechowicach Dziedzicach.

Spółka jest rozpoznawana na rynku nie tylko jako sieć restauracyjna, ale także jako producent tradycyjnej polskiej żywności. Z tego powodu podjęto decyzję o kontynuowaniu tego kierunku, utrzymując dotychczasowy asortyment oraz poszerzając go w ramach wyłącznie polskich tradycyjnych dań oraz produktów.

W I-III kw. 2009 roku spółka odnotowała narastająco 1,11 mln zł zysku netto wobec 6,36 mln zł zysku rok wcześniej, przy przychodach: 12,70 mln zł wobec 19,33 mln zł.




Tagi:

Najnowsze:
Gorąca kawa na wynos
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Savoir-vivre w francuskich McDonalds
Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu chce złagodzenia zakazu handlu w niedziele
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce
Gastronomiczny festiwal w Sandomierzu
Sfinks Polska planuje nowy program motywacyjny
KFC zmienia model działania lokali
Klienci restauracji nie rozpoznają paragonów?
AmRest wchodzi na rynek francuski
Sieć fast food wchodzi na polski rynek
Wenecja walczy z jedzeniem na wynos
Food trucki zagoszczą pod Tatrami
Firmy cateringowe w okresie świątecznym zarabiają coraz więcej
Sfinks Polska ujawnia nową strategię
Konferencja poświęcona wyzwaniom stojącym przed gastronomią
Wyrok po Kuchennych rewolucjach
Polskie browary wśród najlepszych na świecie
Polska Rada Winiarstwa ustaliła priorytety na rok 2017
Zmieniają się preferencje Polaków w spożyciu alkoholu
 
Starsze aktualności:
AmRest: 100 nowych restauracji
Niemiecka branża hotelarska: brak rąk do pracy
Euro 2012 - Adam Gessler zagląda do kuchni
Sopot: Weronika Marczuk otwiera restaurację
Targi turystyczne Na Styku Kultur już dziś!
Zawód recepcjonisty przejdzie do lamusa?
Zdradzamy tajemnice najszczęśliwszych Polaków
Restauracja parodiuje reklamę z Beckhamem
Coffeeheaven kawiarnią roku
Kolekcja Kibica w restauracjach Sphinx
Polskie Jadło zmienia strategię
Na czym zarabiają pizzerie...
Mróz psuje smak piwa
Głodny i zapracowany? Odwiedź restaurację online
Do restauracji w samych majtkach...
Olsztyn: spłonęły dwie restauracje
McDonalds: tymczasowa restauracja
Drive - Thru Starbucks, czyli kawa dla zmotoryzowanych
Preferencje piwoszy
McDonalds zamyka restauracje

Zgłoś problem z tą stroną »


ryba maślana
Gorąca kawa na wynos
McDonalds przestanie być sponsorem Igrzysk Olimpijskich
Savoir-vivre w francuskich McDonalds
Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu chce złagodzenia zakazu handlu w niedziele
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni w centralnej Polsce

więcej »

Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij